Trucul simplu pentru curățarea hotei din bucătărie. Așa scapi imediat de praf și de uleiul depus

Trucul simplu pentru curățarea hotei din bucătărie. Așa scapi imediat de praf și de uleiul depus
Truc util pentru curățarea hotei din bucătărie

Toate gospodinele își doresc o curățenie ca în reviste în special în bucătărie și baie, cele mai importante încăperi dintr-o locuință. De cele mai multe ori aici se regăsește mizeria pe obiectele cele mai folosite. Desigur că unul din lucrurile utile din bucătărie este hota, care extrage toți aburii în momentul în care facem mâncare. Cum poți să o ai mereu curată și să scapi de grăsimea întărită? Poate fi foarte ușor să o îngrijești dacă știi anumite trucuri. Cum trebuie să procedezi și de ce ai nevoie?

Truc pentru gospodine: cum să cureți hota din bucătărie?

Hota este un accesoriu necesar în toate bucătăriile. Ea aerisește și nu lasă ca tot spațiul să fie umplut de mireasma bucatelor pe care le pregătim.

Desigur că gospodinele știu cât este de greu să o îngrijești pentru că în casele lor se face mâncare foarte des. Este indicat să cureți filtrele de la hotă pentru că sunt îmbibate cu grăsime și praf.

Filtrele pot fi curățate chiar și în câteva minute, fără prea mult efort și fără să dai bani grei pe diverse produse din supermarket-uri.

Tot ce se depune pe zonele de aluminiu poate fi degresat cu ajutorul bicarbonatului de sodiu. Dacă vrei să schimbi acest accesoriu, specialiștii recomandă o hotă din metal pentru că e rezistentă și foarte ușor de îngrijit.

De asemenea, este bine să le verifici periodic și să le cureți lunar. Tot ce trebuie să faci este să pui filtrul într-o tavă largă și să presari bicarbonat, iar mai apoi câteva căni de apă clocotită. Bicarbonatul înmoaie bine grăsimea chiar dacă ea este întărită.

Cum trebuie să procedezi?

Trebuie să aștepți minimum 10 minute, iar mai apoi să speli totul cu puțin oțet și câteva picături de detergent de vase. Vei putea observa cum mizeria se va curăța complet și filtrul va fi ca nou.

Este indicat să fierbi filtrul murdar într-un recipient mare alături de un pliculeț de praf de copt. După ce apa dă în clocot, stinge focul și lasă praful de copt să înmoaie bine mizeria. Se poate să fie nevoie să schimbi apa și să pui din nou filtrul la fiert.

Repetă pașii până când mizeria dispare complet. Scoate filtrul din apă cu mânuși de protecție și folosește o perie fină pentru a curăța ușor plasa de metal de ultimele urme de grăsime și praf, ulterior clătește cu apă sub presiune. Nu este indicat să arunci apa murdară la chiuvetă pentru că riști să înfunzi țeava de scurgere.