Dacă și tu pregătești cămara pentru sezonul de iarnă, ai ajuns la locul potrivit. Playtech Știri îți explică în materialul de astăzi care este motivul pentru care ar trebui să pui castraveți la murat întotdeauna în borcane din sticlă. Recipientele din plastic nu sunt o idee bună.
A început sezonul murăturilor. Gospodinele roiesc în grădini și bucătării, pentru a pregăti diverse legume pentru iarnă. Unele dintre cele mai populare murături se fac pe bază de castraveți. Tu știi cum să pui castraveții pentru iarnă, fără să se strice?
Înainte de a pune legumele la murat, gospodinele pregătesc recipiente speciale pentru acestea. Unele optează pentru cele din plastic, în timp ce altele le aleg pe cele din sticlă. În articolul de astăzi, Playtech Știri îți va explica de ce este bine să pui castraveții la murat în borcane.
Cu siguranță, ai auzit deja despre faptul că recipientele din plastic conțin, de cele mai multe ori, ftalați. Aceștia sunt toxici din cauza efectelor estrogenice pe care le prezintă și a bisfenolului A, ce poate determina rezistența la insulină și la diabet, favorizând inclusiv apariția cancerului și a altor boli.
După ce se pun legume la murat în recipiente din plastic, se adaugă saramură. Ei bine, în timpul procesului de conservare au loc anumite reacții chimice care facilitează trecerea produșilor toxici în alimente, potrivit explicațiilor specialiștilor.
Dacă obișnuiești să pui legume în recipiente din plastic, sigur ai observat că mirosul de murături persistă în acesta, chiar și dacă îl speli foarte bine. Cum saramura se impregnează în plastic, la fel anumite substanțe din plastic trec în saramură. Așadar, este bine să alegi borcanele din sticlă pentru murături.
În altă ordine de idei, ai observat vreodată că recipientele din plastic prezintă pe fundul lor un simbol de reciclare, sub formă de triunghi, în interiorul căruia este imprimată o cifră? Mulți cred că simbolul indică faptul că recipientul este reciclabil.
În realitate, numerele din interiorul simbolului sub formă de triunghi arată din ce tip de plastic este fabricat recipientul. Cifrele reprezintă un cod ce dezvăluie ce fel de plastic a fost folosit la fabricarea materialului și la ce poate fi folosit materialul.
De exemplu, plasticul cu simbolul #1 este folosit ca material de unică folosință în cazul alimentelor și a băuturilor. Cel cu simbolul #2 este folosit la produsele de curățare, sticlele de șampon sau gelurile de duș. Celelalte (#3, #4, #5, #6 sau #7) ar trebui evitate când vine vorba de depozitarea alimentelor.