Și tu te pregătești pentru sezonul de iarnă? Multe gospodine au început deja să pună la murat diverse fructe și legume. Dacă și castraveții murați sunt pe lista ta, ai ajuns la locul potrivit. Playtech Știri îți arată în articolul de astăzi câtă sare se pune la borcanele cu castraveți murați, pentru a nu se strica.
La finalul sezonului de vară și toamna, gospodinele pun la murat tot felul de legume pentru iarnă. Bineînțeles, de pe lista acestora nu lipsesc castraveții aromați, cu hrean sau usturoi, care sunt pur și simplu curcubeu pe cerul gurii, dacă sunt pregătiți corect.
Rar se întâmplă ca vreun borcan de murături să pățească ceva, iar legumele să se strice, dacă au fost urmate întocmai instrucțiunile oferite în rețete. În rândurile de mai jos îți vom explica de ce este important să adaugi cantitatea potrivită de sare în borcanele de castraveți.
Când vrem să pregătim legume pentru sezonul de iarnă, trebuie să asigurăm condiții de mediu potrivite pentru acestea. Astfel, situațiile în care castraveții se vor strica vor fi foarte rare. Pentru a pregăti cei mai buni castraveți murați pentru următoarele luni, trebuie să folosim o cantitate potrivită de sare.
Saramura care se adaugă în borcanele de castraveți reprezintă o modalitate excelentă de a ajuta bacteriile lactice să se dezvolte corespunzător. Acestea sunt bacterii bune. Saramura micșorează timpul de fermentare și influențează pozitiv calitatea legumelor murate.
Dacă în borcanele de murături nu se adaugă cantitatea potrivită de sare, bacteriile rele vor lua rapid locul bacteriilor bune. Acesta este unul dintre motivele pentru care legumele puse la murat ajung, în cele din urmă, să se strice și să nu aibă aromă bună.
Atenție, însă! Cantitatea de sare care se introduce într-un borcan cu legume puse la murat nu trebuie să fie excesivă. Altfel, gustul castraveților se va strica. Dacă vrei ca legumele să aibă o aromă desăvârșită, respectă indicația pe care ți-o oferim mai jos.
Pregătește borcanele, pune în ele legumele dorite și castraveții (ai grijă ca aceștia să fie de dimensiune mică sau medie și să fie tari), după care pregătește saramura. Pentru aceasta ai nevoie de apă și sare. Secretul de care trebuie să ții cont este următorul: la fiecare 1,5 litri de apă se pun 30 grame de sare.
Mare atenție! La murături nu se folosește niciodată sare iodată, ci sare grunjoasă. Se amestecă într-un vas apa cu sare de mare sau grunjoasă, apoi se adaugă amestecul în borcane, cât să acopere castraveții. Ulterior, borcanele se acoperă și se dau la rece pentru iarnă. Legumele vor fi perfecte.