21 feb. 2024 | 08:27

De ce blatul desertului este denivelat pe mijloc. Greșeala făcută de multe gospodine când prepară prăjituri sau torturi

Diverse
De ce blatul desertului este denivelat pe mijloc. Greșeala făcută de multe gospodine când prepară prăjituri sau torturi
De ce blatul desertului este denivelat pe mijloc

Sigur ți s-a întâmplat, cel puțin o dată, să ai parte de o surpriză neplăcută la finalul procesului de preparare a unui tort, pandișpan sau alt tip de prăjitură. De cele mai multe ori, cauza este o greșeală pe care multe gospodine o fac fără să își dea seama că astfel își compromit întreaga muncă depusă. Află, din rândurile de mai jos, de ce blatul desertului este denivelat pe mijloc.

Vrem ca deserturile să fie gustoase, dar să arate și bine

Puține dintre micile plăceri ale vieții se pot compara cu fericirea pe care o simți în momentul în care poți pune pe masă pentru familie și prieteni un desert delicios făcut chiar de tine. Astfel, știi exact ce ingrediente au fost folosite și poți îmbunătăți rețetele clasice în așa fel încât să le transformi în adevărate delicii culinare.

Când vine vorba de mâncare, mai ales de preparatele dulci, aspectul este foarte important, nu doar gustul ș textura. Ne dorim ca tortul pe care l-am făcut să arate impecabil, glazura să fie netedă și lucioasă, cremele să fie aerate, fără cocoloașe, să ne încânte și privirea, nu doar papilele gustative. În calea perfecțiunii ne confruntăm adesea cu o problemă ce apare chiar dacă respectăm întocmai cantitățile și indicațiile recomandate în rețete.

De ce blatul desertului este denivelat pe mijloc?

Specialiștii au dezvăluit că principala cauză pentru care blatul desertului este denivelat pe mijloc este o greșeală pe care multe gospodine o fac fără să își dea seama că astfel își compromit întreaga muncă depusă până în acel moment. Este vorba despre un gest născut din curiozitate, poate chiar nerăbdare.

Denivelările în blatul de tort sau de prăjitură indică faptul că preparatul a fost copt la o temperatură necorespunzătoare.

Te-ar putea interesa și: Ce se întâmplă dacă pui prea multă făină în checuri sau blaturi de tort. La asta trebuie să fii atent când pregăteşti un desert

De ce blatul desertului este denivelat pe mijloc. Greșeala făcută de multe gospodine când prepară prăjituri sau torturi

Foto: Profimedia

Greșeala pe care o fac multe gospodine

De cele mai multe ori, asta se întâmplă ca urmare a deschiderii repetate a ușii cuptorului în timpul procesului de preparare termică a aluatului. Această problemă mai apare și în cazurile în care desertul a fost ținut prea mult la cuptor.

Așadar, de fiecare dată când ne pregătim să facem un tort, pandișpan sau orice alt desert pe bază de blat, este foarte important să respectăm întocmai indicațiile în ceea ce privește temperatura și timpul de coacere. Ușa cuptorului se deschide doar după ce trece timpul, pentru a face celebrul test cu scobitoarea, prin care se verifică dacă este, într-adevăr, gata să fie scos de la căldură.

Te-ar putea interesa și: Rețeta inedită de pizza cu blat din cartofi. Gustul este senzațional, poți să o prepari rapid acasă

Parteneri
Cum ar fi reușit vrăjitoarea Sidonia să-și scoată fiii din pușcărie. Detalii uluitoare
Redactia.ro
Cine a fost marea iubire a lui Mihail Sadoveanu. S-a îndrăgostit nebunește de ea la 60 de ani: „Iartă-mă că-mi ești prea dragă”
Click.ro
Cântărețul olandez descalificat de la Eurovision riscă să fie pus sub acuzare de poliție
Digi24
Un mercenar rus, fost membru Wagner, spune că ucide prizonieri ucraineni din compasiune: „E și un gest de umanitate din partea noastră”
Digi24
Acasă la Laura Cosoi. Imagini superbe din casa de poveste a actriței / FOTO
Unica.ro
Lista de boli pentru care se acordă șapte zile de concediu medical
EVZ.ro
Copaci care cresc repede. Ce să plantezi în curte ca să ai umbră în câțiva ani
Spynews
Lovitură pentru Austria. S-au săturat de Viena: Condamnare fără echivoc
Capital.ro
Lista noilor localități unde se poate obține certificat de naștere sau deces în format digital
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
Gest ȘOCANT făcut de TATĂL lui VLAD PASCU în TRAFIC! Nimeni nu se aștepta după TRAGEDIE
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Un bărbat a murit în curtea vrăjitoarei Sidonia, unde s-a sărbătorit eliberarea fraților Marin! A fost găsit fără suflare după petrecere: ”Au strigat...”
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Florin Salam, în genunchi în fața soției după ce Roxana i-a oferit cadou o mașină de lux! Cum arată noul bolid al manelistului
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'
Shtiu.ro