Sigur ți s-a întâmplat, cel puțin o dată, să ai parte de o surpriză neplăcută la finalul procesului de preparare a unui tort, pandișpan sau alt tip de prăjitură. De cele mai multe ori, cauza este o greșeală pe care multe gospodine o fac fără să își dea seama că astfel își compromit întreaga muncă depusă. Află, din rândurile de mai jos, de ce blatul desertului este denivelat pe mijloc.
Puține dintre micile plăceri ale vieții se pot compara cu fericirea pe care o simți în momentul în care poți pune pe masă pentru familie și prieteni un desert delicios făcut chiar de tine. Astfel, știi exact ce ingrediente au fost folosite și poți îmbunătăți rețetele clasice în așa fel încât să le transformi în adevărate delicii culinare.
Când vine vorba de mâncare, mai ales de preparatele dulci, aspectul este foarte important, nu doar gustul ș textura. Ne dorim ca tortul pe care l-am făcut să arate impecabil, glazura să fie netedă și lucioasă, cremele să fie aerate, fără cocoloașe, să ne încânte și privirea, nu doar papilele gustative. În calea perfecțiunii ne confruntăm adesea cu o problemă ce apare chiar dacă respectăm întocmai cantitățile și indicațiile recomandate în rețete.
Specialiștii au dezvăluit că principala cauză pentru care blatul desertului este denivelat pe mijloc este o greșeală pe care multe gospodine o fac fără să își dea seama că astfel își compromit întreaga muncă depusă până în acel moment. Este vorba despre un gest născut din curiozitate, poate chiar nerăbdare.
Denivelările în blatul de tort sau de prăjitură indică faptul că preparatul a fost copt la o temperatură necorespunzătoare.
Te-ar putea interesa și: Ce se întâmplă dacă pui prea multă făină în checuri sau blaturi de tort. La asta trebuie să fii atent când pregăteşti un desert
De cele mai multe ori, asta se întâmplă ca urmare a deschiderii repetate a ușii cuptorului în timpul procesului de preparare termică a aluatului. Această problemă mai apare și în cazurile în care desertul a fost ținut prea mult la cuptor.
Așadar, de fiecare dată când ne pregătim să facem un tort, pandișpan sau orice alt desert pe bază de blat, este foarte important să respectăm întocmai indicațiile în ceea ce privește temperatura și timpul de coacere. Ușa cuptorului se deschide doar după ce trece timpul, pentru a face celebrul test cu scobitoarea, prin care se verifică dacă este, într-adevăr, gata să fie scos de la căldură.
Te-ar putea interesa și: Rețeta inedită de pizza cu blat din cartofi. Gustul este senzațional, poți să o prepari rapid acasă