De ce bat românii de 3 ori în lemn când spun anumite lucruri. Ce se întâmplă în acel moment

De ce bat românii de 3 ori în lemn când spun anumite lucruri. Ce se întâmplă în acel moment
De ce bat romanii de 3 ori in lemn cand spun anumite lucruri. Ce se intampla

Unele superstiții sunt bizare. De la a face trei pași înapoi atunci când vezi o pisică neagră și până la a scuipa în sân, pentru deochi, supersitițiile au supraviețuit până în zilele noastre și încă sunt păstrate cu sfințenie în unele zone ale României. Un alt obicei foarte cunoscut este acela de a bate de trei ori în lemn atunci când ne este teamă de necazuri. Este una dintre cele mai vechi superstiții, posibil din perioada medievală, care ne apără de rău. Tradiția s-a păstrat intactă atât la țară, cât și în marile orașe.

Ori de câte ori vrei să începi o activitate nouă, o veche vorbă din bătrâni spune că trebuie să bați în lemn pentru a alunga energiile negative.

De unde vine acest obicei?

Nu se știe cu exactitate originea obiceiului de a bate de trei ori în lemn atunci când vrei să fii ferit de ghinion. Cel mai probabil, are legătură cu protecția oferită de copaci și pădure. Pe vremuri, celții băteau ușor în coaja copacilor pentru ca spiritele bune să-i apere de forțe malefice. Totodată, se mai crede că aceștia aveau acest obicei drept mulțumire pentru darurile naturii (siguranță, adăpost, hrană etc.).

În China Antică, bărbații băteau în diferite zone ale casei din lemn, pentru a fi protejați de dușmani și răufăcători.

În zonele din nordul Europei, populațiile se rugau la copaci, pentru ca natura să le ofere protecție și ajutor. Astfel, se poate explica de ce această superstiție este păstrată cu sfințenie și în prezent.

Diverse povești vechi spun că obiceiul ar data din timpul primilor creștini. Aceștia ar fi bătut de trei ori în crucea pe care a fost răstignit Mântuitorul Iisus Hristos, pentru a fi păziți de ispite și de diavol.

De ce este bine să bați în lemn. Ce se întâmplă, de fapt

Văzut de unii ca o simplă superstiție, acest obicei de a bate de trei ori în lemn când îți este teamă te ajută mai mult decât crezi. Alungă ghinionul din viața ta și lasă loc reușitelor profesionale sau personale. Se spune că atunci când te temi pentru cineva drag și bați în lemn, tot ce este rău dispare.

Dacă ai de dat un examen greu sau pleci la drum lung, bate de trei ori în lemn pentru a invoca protecția divină. La fel trebuie să procedezi în cazul unui test dificil sau dacă trebuie să semnezi actele pentru o casă nouă.