Preferințele oamenilor în materie de design se schimbă la fiecare câțiva ani. Nu se aștepta însă nimeni ca obsesia pentru pereți albi să fie înlocuită cu negru.
În momentul în care s-a dezvoltat obsesia pentru pereți albi, aceștia au fost percepuți ca o armă secretă, o soluție care merge în orice moment și rezolvă toate dilemele pe care le-ai putea avea în materie de design. În definitiv, cu pereți albi creezi impresia de spațiu, de camere mai mari, de zone mai aerisite. Pe un perete alb arată bine orice tablou și orice decor.
Dintr-un punct de vedere, am fost învățați de mici că orice se asortează cu alb. Pe același principiu însă, orice se asortează cu negru, iar impactul vizual este extrapolat. Acesta este opinia unui nou val de designeri deschiși la nou care au avut parte și de suportul din partea unor clienți pentru a materializa fantezia lor.
Pentru o perioadă, pereții negri erau asociați cu adolescenții pasionați de muzică rock și cu interiorul cinematografelor. Între timp, din ce în ce mai mulți și-au dat seama că un perete negru poate sta la baza unei oaze de creativitate.
La ora actuală, fascinația pentru negru a început să explodeze în diverse colțuri ale mapamondului, iar clienții care își decorează casa în culori din acest spectru sunt fascinați de posiblități. Cu decorul și piesele de mobilier potrivite, negrul îți crează un mediu confortabil, relaxat și un pic teatral. Îți trebuie un pic de imaginație pentru a profita la maxim de o încâpere neagră, dar când ai atins echilibrul, beneficiile devin evidente.
Este suficient să folosești ca referință în materie de design imaginile din acest material pentru a-ți da seama că un perete negru nu este o greșeală sau un experiment social. Mai degrabă, facilitează un contrast spectaculos care îți fură ochii și stârnește discuții, iar exemplele în această direcție sunt multe.