De ce a plecat, de fapt, Gică Popescu de la Steaua. Gestul care l-a scos din minți pe Valentin Ceaușescu

De ce a plecat, de fapt, Gică Popescu de la Steaua. Gestul care l-a scos din minți pe Valentin Ceaușescu
De ce a plecat, de fapt, Gică Popescu de la Steaua. Gestul care l-a scos din minți pe Valentin Ceaușescu

Gică Popescu a jucat o scurtă perioadă și la Steaua București, însă a plecat cu scandal din Ghencea. Un fost jucător al echipei de aur a Stelei din anii 80 a făcut dezvăluirea, clarificând lucrurile în privința „Baciului”.

Gică Popescu, apariție meteorică la Steaua

În anii 80, Steaua devenise o forță a Europei, iar marele triumf din 7 mai 1986, din finala Cupei Campionilor Europeni, i-a sporit considerabil numărul fanilor din întreaga țară. Mai mult decât atât, existau foarte mulți fotbaliști care își doreau să îmbrace tricoul roș-albastru. La formația militară a ajuns în sezonul 1987-1988 și olteanul Gică Popescu, pe atunci un tânăr fotbalist care bătea tot mai insistent la porțile performanței și era văzut ca o mare speranță a fotbalului românesc, ceea ce s-a și confirmat ulterior. Actualul președinte al Viitorului nu și-a ascuns niciodată intenția de a reveni la Universitatea Craiova, unde era legitimat încă din 1984, de când juca la juniorii grupării din Bănie.

„În perioada aceea, toată lumea își dorea să joace la Steua. La Steaua, la Dinamo, la Craiova. Se mai întâmpla să iei jucători în Armată, dar Steaua nu a luat niciun fotbalist cu forța. Să nu ne luăm după povești d-astea de adormit copiii, că nu voiau să joace. A fost cazul Gică Popescu”, a spus Victor Pițurcă.

Gică Popescu a avut o apariție meteorică la Steaua, unde nu a jucat prea mult, doar 13 meciuri, marcând totuși un gol. Era jucătorul Universității Craiova și a fost împrumutat în a doua jumătate a sezonului 1987-1988 echipei Steaua București, care era angrenată în cupele europene. Practic, în acea stagiune, Steaua a fost la un pas de a se califica din nou în finala Cupei Campionilor Europeni, așa cum o făcuse în 1986, însă drumul spre ultimul act a fost stopat de Benfica Lisabona. Aceeași formație lusitană care a curmat visul frumos al Universității Craiova în anul 1983.

De ce a plecat, de fapt, Gică Popescu de la Steaua. Gestul care l-a scos din minți pe Valentin Ceaușescu

Victor Pițurcă vine să facă lumină în cazul plecării lui Gică Popescu. Fostul mare jucător al Stelei din acea perioadă și apoi antrenor la gruparea roș-albastră și selecționer al echipei naționale, a făcut dezvăluiri în privința situației de acum 32 de ani. Se pare că meciul retur cu Benfica din semifinalele Cupei Campionilor, pierdut de Steaua cu 0-2, după 0-0 la București, a fost decisiv în plecarea lui Gică Popescu din echipa militară. Conform spuselor lui Pițurcă, însuși Valentin Ceaușescu, fiul dictatorului Nicolae Ceaușescu, a intervenit în această problemă, nemulțumit de prestația lui Gică Popescu în acel meci.

„Hai să vă spun ce s-a întâmplat. După meciul pierdut de noi la Lisabona, domnul Valentin a avut o reacție la adresa lui Gică Popescu. Rui Aguas a marcat ambele goluri cu capul, acesta fiind adversarul direct al lui Gică Popescu. La final, domnul Valentin i-a spus așa: ”Gică, dacă nu vrei să rămâi la Steaua, poți să pleci!”. Atunci, eu și cu Loți Boloni am insistat pe lângă Valentin Ceaușescu să continue.

Dar dânsul ne-a replicat: „Dacă nu vrea să stea din inimă la Steaua, e mai bine să plece la Craiova. Așa că aceasta este adevărata poveste. Dacă Steaua voia să-l ia neapărat, putea să-l păstreze”, a dezvăluit Victor Pițurcă, într-un interviu acordat pentru Digi Sport.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI