30 sept. 2024 | 19:27

De ce a murit Regina Elisabeta a II-a, de fapt. Ce s-a aflat despre cauza decesului, la doi ani de la moartea monarhului britanic

Diverse
De ce a murit Regina Elisabeta a II-a, de fapt. Ce s-a aflat despre cauza decesului, la doi ani de la moartea monarhului britanic
Au trecut doi ani de la moartea reginei Elisabeta a II-a

La doi ani de la dispariția Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, fostul premier Boris Johnson face dezvăluiri despre ultima perioadă din viața suveranei. Din memoriile acestuia, publicate recent, s-a aflat de ce a murit Regina Elisabeta a II-a, de fapt, care a fost cauza decesului monarhului britanic.

Boris Johnson și-a publicat memoriile, și vorbește despre ultimele zile din viața suveranei

Ieșit pe ușa din spate a politicii britanice, și considerat unul din cei mai deficitari premieri pe care i-a avut Marea Britanie, Boris Johnson a decis să-și publice memoriile, într-un volum intitulat „Unleashed”, care va fi publicat luna viitoare la Londra.

Printre multele capitole aflate între coperțile acestui volum, câteva capitole aparte sunt legate de perioada sa ca premier, precum și despre relațiile pe care acesta le-a avut cu regretata suverană, Regina Elisabeta a II-a.

De ce a murit Regina Elisabeta a II-a, de fapt. Ce s-a aflat despre cauza decesului, la doi ani de la moartea monarhului britanic

Cartea biografică a fostului premier, se va lansa în octombrie

În volumul biografic „Unleashed”, fostul prim-ministru scrie, conform unor surse apropiate,  că „știa de un an sau mai mult că monarhul britanic avea o formă de cancer osos”.

Conform celor scrise, fostul premier avea această informație atunci când a demisionat în septembrie 2022. Reamintim că demisia lui Johnson venea exact cu doar două zile înainte de decesul suveranei.

De altfel, este prima dată când un politician britanic de rang înalt vorbește despre posibila cauză a morții suveranei. Oficial, cauza morții suveranei era menționată ca „bătrânețe”, de altfel acest aspect fiind și pe certificatul său de deces.

De ce a murit Regina Elisabeta a II-a, de fapt

Tot în aceleași capitole dedicate fostei suverane, Boris Johnson scrie că „părea palidă și mai aplecată și avea vânătăi întunecate pe mâini și încheieturi, probabil de la injecții”.

„Starea de spirit a monarhului a fost complet neafectată de boală.

Din când în când, în conversația noastră, încă mai afișa acel mare zâmbet alb în frumusețea sa bruscă de ridicare a dispoziției.

Regina decedată a știut că va pleca, dar a fost hotărâtă să reziste și să-și facă ultima datorie.”

Bijuteria din coroana Reginei Elisabeta care poartă un blestem înfricoșător. Ce se întâmplă dacă Regele Charles o pune pe cap

Bijuteria din coroana Reginei Elisabeta care poartă un blestem înfricoșător

În aceste rânduri fostul premier făcea referire la momentul demisie sale și la transferul de putere de la către succesoarea sa Liz Truss.

Ce s-a aflat despre cauza decesului, la doi ani de la moartea monarhului britanic

Așa cum relatam și cu altă ocazie, într-un alt volum biografic, scris de un alt documentarist regal, Robert Jobson, biograf al familiei Windsor și al Dianei, se relata despre adevărata cauză a morții suveranei.

Acesta scria în cartea sa că Regina Elisabeta a II-a fusese diagnosticată cu un cancer, ceea ce ar fi dus și la orbirea parțială a suveranei din ultima perioadă a vieții, dar  fără să dea detalii, așa cum face acum fostul premier Boris Johnson în cartea sa.

„Mielom multiplu (n.r. cancer) care o lăsase într-o situație disperată, au făcut ca Majestatea Sa să nu mai aibă forță. Abia vedea și îi lipsea forța.”, scrie Robert Jobson în cartea biografică.

Printre concluziile extrase din cartea semnată de Robert Jobson, este și cea conform căruia, boala de care suferea de ceva vreme a fost și cea care i-a grăbit sfârșitul.

Parteneri
Raluca Moianu a devenit soacră mică. Fiica ei s-a căsătorit. Cine este soțul celebru al tinerei de 19 ani
Redactia.ro
Mihai Trăistariu nu și-a mai văzut de 5 ani nepoata, geniu în matematică, dispărută în America: „Soră-mea a făcut ședințe la psihiatru”
Click.ro
Boala SECRETĂ de care suferă Anca Țurcașiu. Află cum i-a schimbat viața diagnosticul primit!
Vocea.biz
Cum arată o casă în care s-a investit 1 milion de euro! Roxana Nemeș și afaceristul Călin Hagima se laudă cu rezultatul! FOTO
Unica.ro
Veste colosală Traian Băsescu. Fratele său l-a anunțat chiar acum
EVZ.ro
A venit iarna în România! Imagini cu stratul de zăpadă care s-a depus deja în mai multe zone / GALERIE FOTO
Spynews
Plata cu cardul. Se pregătesc amenzi usturătoare. NU au voie să refuze
Capital.ro
Ce frumos! Fata celebrei prezentatoare TV s-a căsătorit la 19 ani și e deja însărcinată! Primele imagini de la cununia civilă
Avantaje
FĂRĂ PENSIE de la 1 OCTOMBRIE! CASA de PENSII a spus-o CLAR
Mediaflux
Valentina Pelinel și Cristi Borcea au împlinit 6 ani de la nuntă. S-au căsătorit în Budapesta, intr-un cadru de vis
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Il mai știi pe Emiluț, copilul devenit viral pentru că nu voia să meargă la grădiniță? Cum arată acum, la 12 ani
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro