De ce a fost Ianis Hagi rezervă în Europa League. „Colegii îl ignoră!”

De ce a fost Ianis Hagi rezervă în Europa League. „Colegii îl ignoră!”
De ce a fost Ianis Hagi rezervă în Europa League. „Colegii îl ignoră!”

Ianis Hagi a fost rezervă în Europa League, în meciul pe care formația sa, Glasgow Rangers, l-a susținut pe teren propriu în compania celor de la Bayer Leverkusen. Managerul Steven Gerrard l-a introdus pe Ianis Hagi în teren abia în minutul 68, când era deja 2-0 pentru oaspeți.

De ce a fost Ianis Hagi rezervă în Europa League. „Colegii îl ignoră!”

Netitularizarea lui Ianis Hagi în manșa tur cu Leverkusen a adus după sine reacții dure ale fanilor lui Rangers. Deși a avut evoluții foarte bune în ultimele două meciuri europene, cu o „dublă” în turul cu Sporting Braga, de la Glasgow, iar în manșa a doua, din Portugalia, cu pasa decisivă la golul lui Kent, care le-a asigurat scoțienilor biletele pentru optimile Europa League, fotbalistul român nu a intrat în vizorul lui Steven Gerrard pentru primul 11. Fanii însă nici nu concepeau ca Ianis să nu fie titular, cu toate că în campionat avusese evoluții modeste.

O decizie de neînțeles, ceea ce a dus la un „tsunami” de comentarii pe pagina de socializare a celor de la Rangers FC. Nu este exclusă nici varianta unei anumite „răceli” de care are parte Ianis în vestiarul grupării scoțiene.

Dezamăgire pe toată linia pentru Ianis Hagi
Ianis Hagi a fost rezervă în Europa League. Fanii l-au vrut titular

„Nu înțeleg de ce l-a lăsa pe Hagi pe bancă. Este singurul care poate da pasa ucigașă de care ar putea avea nevoie echipa în această seară. Tot pe subiectul Hagi… mi se pare că ceilalți jucători îl ignoră și nu îl folosesc în avantajul echipei când joacă acasă. Nu știu de ce… În orice caz, hai Rangers!”, a scris Garry Robertson pe pagina de Facebook a clubului.

„Hagi are nevoie să-și găsească altă echipă, cu jucători care vor să muncească cu el. M-am săturat să văd cum coechipierii săi îl evită. Face greșeli, dar face și miracole, dacă echipa joacă alături de el. A fost de foarte multe ori într-o poziție de a gol, dar nu a primit niciodată o pasă. Îți consumă energia pentru a-și schimba poțizia, în speranța unei mingi bune de la colegii săi care vine mult prea rar”, a comentat un alt suporter.

Introdus prea târziu, Ianis Hagi nu a putut face minuni

În cele din urmă, Steven Gerrard l-a introdus în teren pe Ianis Hagi în locul lui Kamara, în minutul 68, dar tabela indica deja 2-0 pentru Bayer Leverkusen, care punctase prin Havertz (min. 37) și Aranguiz (min. 67). Gazdele au redus din diferență în minutul 75, prin Edmundson, însă Bailey (min. 88) a stabilit scorul final, Glasgow Rangers – Bayer Leverkusen 1-3.