De ce a fost condamnat Liviu Dragnea la închisoare cu executare. Judecătorii au motivat sentința

Autor: Claudiu Surmei - 17:46, 09 oct. 2019
Judecătorii au publicat motivarea condamnării lui Liviu Dragnea în dosarul angajărilor fictive la DGASPC Teleorman

Judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) au publicat motivarea condamnării lui Liviu Dragnea în dosarul angajărilor fictive la DGASPC Teleorman. Fostul lider al PSD a primit vestea în Penitenciarul Rahova, unde își ispășeșete condamnarea de 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare.

Judecătorii au publicat motivarea condamnării lui Liviu Dragnea în dosarul angajărilor fictive la DGASPC Teleorman

„Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Completul de 5 Judecători, în majoritate, în procesul de reanaliză efectivă a criteriilor de individualizare judiciară prevăzute în art. 72 din Codul penal 1969, consideră cuantumul pedepsei de 3 ani şi 6 luni ca fiind suficient şi proporţional, în raport cu circumstanţele reale şi personale ale inculpatului, asigurând realizarea scopurilor pedepsei, de coerciţie, prevenţie şi cel educativ, dându-i posibilitatea unei schimbări de atitudine şi raportare la valorile sociale afectate prin fapta comisă, respectiv încrederea în instituţiile publice şi relaţiile de serviciu, în conştientizarea consecinţelor unei infracţiuni de serviciu, din perspectiva funcţiei deţinute, neimpunându-se majorarea acestuia”, se arată în motivarea judecătorilor de la ÎCCJ.

Instanța a mai arătat că „privarea de libertate constituie singura modalitate legală de executare a pedepsei care este aptă să conducă la îndeplinirea concretă a funcţiilor sancţiunii aplicate.”

Liviu Dragnea a fost condamnat, pe 27 mai 2019, la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare, după ce a fost găsit vinovat de instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive la DGASPC Teleorman, decizia magistraților fiind definitivă.

Fostul lider PSD a mai primit o veste proastă în închisoare. Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au anunțat că dosarul Tel Drum va fi finalizat până la sfârșitul acestui an. În acest dosar, Liviu Dragnea este acuzat de constituirea unui grup infracțional organizat, abuz în serviciu și deturnare de fonduri europene. Faptele menționate de anchetatori ar fi fost comise în perioada în care Dragnea a ocupat funcția de președinte al Consiliului Județean Teleorman.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI