De ce a fost achitată învățătoarea din Neamț care amenința copiii cu moartea: „Vin la tine şi te strâng de gât“

De ce a fost achitată învățătoarea din Neamț care amenința copiii cu moartea: „Vin la tine şi te strâng de gât“
De ce a fost achitată învățătoarea din Iași care amenința copiii cu moartea

Învățătoare din Neamț ce amenința copiii cu moartea a fost achitată. Aceasta le spunea elevilor că îi strânge de gât și îi înjura.

Învățătoarea a fost achitată

Magistrații de la Curtea de Apel Bacău au dat o soluție învățătoarei. Ana Verde preda la Școala „Carmen Sylva” Horia din județul Neamț. Ea a fost trimisă în judecată de procurorii de la Parchetul Roman deoarece era abuzivă față de elevii din clasa a I-a, îi amenința, jignea și țipa la ei. Soluția definitivă în acest caz a fost de achitare pentru acuzația adusă, motivul este că fapta nu există. Aceeași decizie a fost luată și de magistrații de la Judecătoria Roman. Cercetările au pornit după ce părinții unei fetițe au depus plângeri la poliție.

„În temeiul art. 421 pct.1 lit. b Cod procedură penală respinge ca nefondat apelul declarat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Roman împotriva sentinţei penale nr. 399 din 18.09.2020 pronunţată de Judecătoria Roman în dosarul nr. 6066/291/2018. Conform art. 275 al. 3 din C.p.p. cheltuielile judiciare avansate de stat în apelul procurorului rămân în sarcina acestuia. Definitivă“, conform Curţii Bacău.

Faptele au avut loc în anul 2016, iar învățătoarea a fost trimisă în judecată peste 2 ani. De mai multe ori, una din elevele Anei Verde le-a spus părinților ce se întâmplă la școala. Aceasta spunea că învățătoarea țipa și îi amenința pe elevi. Pentru a fi siguri, părinții au pus un dispozitiv de înregistrare în ghiozdanul fetiței. După ce au ascultat, au depus plângere penală împotriva învățătoarei.

Învățătoarea înjura și amenința elevii

Ana Verde vorbea vulgar cu elevii săi și îi amenința. În acest caz a fost declanșată și o anchetă a Inspectoratului Școlar Neamț. Femeia a fost sancționată cu diminuarea de 15% a retribuției timp de jumătate de an.

„Am fost informat de conducerea Şcolii Horia că membrii consiliului au hotărât, ca urmare a analizării raportului final al comisiei de cercetare disciplinară, sancţionarea învăţătoarei Ana Verde. Nu putem fi de acord cu un asemenea comportament inadecvat de a face educaţie, al unui cadru didactic“, declara, pentru Monitorul de Neamţ, Viorel Stan, inspectorul şcolar general la acea vreme.

Cadrul didactic susține că înregistrările au fost prelucrate de către părinți pentru a i se distruge cariera de peste 30 de ani. De asemenea, și pentru a solicita daune foarte mari, în valoare de 200.000 de lei. Ea consideră că fapta părinților de a înregistrare ce se întâmplă la ore încalcă prevederi din Legea Educației Naționale. Învățătoare folosea cuvinte ce nu ar fi trebui să exista în vocabularul nimănui, în special cu elevii din clasa I.

Dacă aş face ce vreau eu, ori te-aş omorî pe tine, ori n-aş mai veni în clasa asta“, „Vin la tine şi te strâng de gât!“, „Taci dracului odată, că te ia mama dracului“, „Băi, tontule“, „Băi, sunteţi proşti cu P mare“, „Eşti papagal?!“, „Duceţi-vă naibii!“, sau „Băi, în timp ce eu vorbesc urât, taci!“.