Elev de clasa a III-a cu deficiențe de vedere, umilit de învățătoare după ce i-a oferit un mărțișor: „Plângea foarte rău, tremura”

Elev de clasa a III-a cu deficiențe de vedere, umilit de învățătoare după ce i-a oferit un mărțișor: „Plângea foarte rău, tremura”
Elev umilit de învățătoare de 1 Martie

Caz șocant într-o școală din România, acolo unde un băiețel de clasa a III-a a fost umilit de învățătoare după ce i-a oferit un cadou simbolic de 1 Martie. Nemulțumită de ceea ce elevul său i-a oferit, aceasta l-a jignit și l-a făcut de râs în fața colegilor. Părinții micuțului au făcut public cazul pentru a evita ca și alți elevi să treacă prin suferința micuțului lor.

Băiețelul a vrut să-i ofere un cadou mai special

Nimeni nu ar fi putut bănui cum un gest frumos se poate transforma într-un eveniment neplăcut. Un băiețel a dorit să-i dăruiască învățătoarei sale un mărțișor făcut chiar de el, așa că și-a pregătit conștiincios tema pentru ziua de 1 Martie. Alături de simbolul primăverii, elevul i-a dăruit dascălului și o ciocolată, care ar fi atras-o mai mult pe doamna învățătoare.

După ce i-a fost oferit cadoul, femeia a lăsat mărțișorul în dulap și a păstrat doar ciocolata, dar nu înainte să-i adreseze cuvinte jignitoare elevului, printre care și faptul că este sărac și nu-și permite să dea un leu pe un mărțișor.
Ajuns acasă, micuțul le-a povestit în lacrimi părinților incidentul petrecut la școală, având o stare evidentă de rău.
Tatăl acestuia a povestit că băiatul său tremura și plângea, în timp ce le-a dezvăluit părinților trauma prin care trecuse.

”Plângea foarte rău, tremura şi mi-a spus că i-a oferit doamnei învăţătoare acel mărţişor. Doamna când a văzut ce i-a oferit. nu a fost mulţumită, i-a adresat cuvinte foarte urâte. I-a spus în faţa copiilor, colegilor, că tu nu ai un leu, eşti sărac”, a declarat Ionuț Bălașa, tatăl copilului, potrivit spynews.

Învățătoarea neagă acuzațiile

Contactată în urma incidentului de acum două zile, învățătoarea a declarat că elevul a înțeles greșit mesajul său. Aceasta a susținut că i-ar fi spus elevului că mărțișorul a fost prea scump și nu ar fi trebuit să cheltuiască banii pe el, ciocolata fiind suficientă.

De asemenea, cadrul didactic explică gestul de a lăsa la clasă mărțișorul primit ca o dovadă de recunoștință față de elev, astfel că el îl poate vedea în fiecare zi.

”Am spus, de ce ai dat bani pe aşa ceva, când e foarte scump? Era suficient decât atât. Un obiect. El avea, deci, două. L-am pus în vitrina din dulapul clasei, să îl şi privească întotdeauna cu plăcere”, a declarat profesoara, potrivit sursei citate.

În urma episodului nefericit, copilul refuză să mai meargă la școală, fiind profund marcat de atitudinea cadrului didactic. Părinții au declarat că micuțul are probleme cu vederea, având și diagnostic de hipeactivitate.

Pe numele profesoarei a fost depusă o reclamație, părinții susținând că un cadru didactic trebuie să manifeste un altfel de comportament față de elevi, cu atât mai mult cu cât acesta are probleme de sănătate.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI