Magistraților din Buzău li s-a cerut să reanalizeze cazul uciderii unui cioban în vârstă de 38 de către o familie de romi din Ziduri, județul Alba. Cadavrul a fost ascuns timp de șase ani. Patru frați, doi bărbați și două femei, au fost condamnați la ani grei de închisoare.
Marian Muti a fost condamnat la 30 de ani de închisoare pentru crimă deosebit de gravă săvârșită cu premeditare și cu lipsirea de libertate a victimei. Victor Muti, fratele acestuia a primit o condamnare de 20 de ani de închisoare, iar cele două surori, Veta Muti și Ghenciu Tudorița, câte 15 ani închisoare.
Marian Muti a fost trimis în judecată la începutul anului 2015 pentru comiterea infracțiunilor de omor calificat și lipsire de libertate, în mod ilegal. Victor Muti, pentru săvârșirea infracțiunilor de omor calificat și lipsire de libertate în mod ilegal, Veta Muti, pentru omor, la fel și Ghenciu Tudorița, toți aceștia fiind vinovați de uciderea lui Dorel Greuruş, în vârstă de 38 de ani, cioban, din comuna Petrești, județul Alba, care trăia în concubinaj simultan cu cele două surori.
Potrivit cercetărilor făcute de procurori a reieșit că, în anul 2007, ciobanul ar fi început o relație de concubinaj cu cele două surori, locuind la domiciliul lor din județul Buzău. În martie 2008, cei patru frați, inculpați, aflați în casa părinților lor din satul Heliade Rădulescu, din comuna Ziduri, au aplicat în mod repetat victimei mai multe lovituri cu pumnii și picioarele.
Pentru a ascunde crima, cei patru au învelit trupul neînsuflețit cu o pătură și cu o folie, pe care l-au dus cu căruța în afara satului Heliade Rădulescu, pe un câmp aflat în apropierea unei păduri, punându-l în adâncimea unei brazde de tractor peste care au aruncat pământ.
În ziua următoare, temându-se că victima ar putea fi descoperită ușor, deoarece în zonă efectuau lucrări agricole de primăvară, Muti Victor împreună cu Muti Veta și Tudorița Ghenciu s-au deplasat cu căruța unde au îngropat cadavrul, l-au dezgropat și l-au dus într-o altă zonă cunoscută ca ”Valea Colacului” unde au săpat o groapă în care au pus cadavrul, apoi l-au acoperit cu pământ pe care l-au tasat cu picioarele.
În 2014 a fost descoperită fapta, când Marian Muti, cuprins de remușcări, s-a autodenunțat la poliție. în urma cercetării efectuată de către organele de poliție, la fața locului, potrivit declarațiilor inculpatului, au fost descoperite mai multe fragmente osoase, precum și bucăți de material textil.
Analizarea fragmentelor osoase de către cei de la Medicina Legală a relevat faptul că materialul scheletic prezenta leziuni traumatice peri-mortem, precum fracturi ale mandibulei și ale mai multor coaste. Rănile menționate denotă prezența a cel puțin două traumatisme, unul cranio-cerebral și cel de-al doilea toraco-abdominal.
Sătenii sunt de părere că doar unul dintre frați a comis crima, adică Marian Muti, cel care de altfel s-a și autodenunțat în 2014.
Una dintre surorile lui Marian Muti, bazându-se pe ce spune lumea, vrea să i se rejudece cazul, așadar, a depus la Tribunalul Buzău o cerere de revizuire a fondului, respectiv a sentinței care, de altfel, a fost menținută și de instanța de apel.