De ce a apărut Papa Francisc într-un magazin din Italia. Unde a fost surprins și ce s-a întâmplat mai exact

De ce a apărut Papa Francisc într-un magazin din Italia. Unde a fost surprins și ce s-a întâmplat mai exact
Cu ce a plecat el din butic

Papa Francisc, s-a strecurat marți seară în afara Vaticanului pentru vizita un magazin din Roma și a plecat și cu un cadou de acolo. „A fost foarte emoționant, nu știu cum să descriu, să îl văd pe Papa punând piciorul în magazin a fost atât de puternic. A fost atât de emoționant, după ce l-am văzut înainte și apoi să-l văd acum”, spune fiica proprietarilor magazinului. Ce magazin a vizitat Papa Francisc și cu ce cadou a plecat?

Unde a fost surprins Papa Francisc

Vizita ar fi trebuit să rămână privată, dar Javier Martinez-Brocal, un reporter al agenției de știri de televiziune Rome Reports, aflat din întâmplare în zonă, a filmat totul și a postat-o pe Twitter.

Papa Francisc a intrat în interiorul magazinului de discuri StereoSound, situat în apropierea Panteonului antic, pentru puțin mai mult de 10 minute. Un purtător de cuvânt al Vaticanului a declarat că Francisc a mers acolo pentru a binecuvânta magazinul, deoarece acesta a fost renovat recent.

Martinez-Brocal a declarat pentru Reuters că proprietarii magazinului i-au spus că s-au împrietenit cu papa cu ani în urmă, pe vremea când acesta era cardinalul Jorge Mario Bergoglio, arhiepiscop de Buenos Aires.

El vizita magazinul lor pentru a cumpăra discuri și CD-uri de muzică clasică atunci când se afla la Roma pentru treburi bisericești și stătea la o reședință din apropiere pentru clerici în vizită.

Aceștia au declarat că i-au dăruit papei un CD cu muzică clasică, dar au refuzat să fie mai specifici. Se știe că lui Francisc îi plac Beethoven, Mozart și Bach – și chiar și muzica tango din Argentina sa natală.

Înregistrarea video l-a arătat pe papă, care evită mașinile antiglonț, ieșind din magazin și urcând într-un  Fiat 500 alb cu numere de înmatriculare de la Vatican.

Nu a fost prima dată când papa a vizitat un magazin din Roma. În 2015, la doi ani de la alegerea sa, acesta și-a comandat o nouă pereche de ochelari de la un optician din Roma.

Aceștia urmau să fie livrați la Vatican, dar a decis să meargă personal să îi ridice.

Papa Francisc a surprins magazinul cu o vizită improvizată pentru a saluta niște prieteni vechi.

„Nu a venit să cumpere niciun disc. A venit doar să binecuvânteze magazinul. Este un client de-al nostru de mult timp și a venit să ne vadă”, a spus fiica patronilor.

Ea spune că Papa a venit în magazinul lor încă de când era arhiepiscop Jorge Bergoglio de Buenos Aires și a continuat să revină ca și cardinal în timpul călătoriilor sale la Roma.

Magazinul vinde discuri de toate genurile și , dar, de-a lungul anilor, Papa Francisc a rămas fidel câtorva genuri.

„Doar muzică clasică, el ascultă muzică clasică. Este pasionat în special de operă și de marii vocaliști.”

Se pare că zilele în care Papa Francisc cumpăra discuri au rămas în urmă, deoarece proprietarii magazinului i-au făcut cadou o cutie de CD-uri cu muzică clasică.