03 mart. 2024 | 19:29

De când se răceşte din nou. ANM, anunţ de ultimă oră despre cum va fi vremea în zilele următoare

Vremea Meteo
De când se răceşte din nou. ANM, anunţ de ultimă oră despre cum va fi vremea în zilele următoare
De când se răceşte din nou. ANM, anunţ de ultimă oră despre cum va fi vremea în zilele următoare

Se strică vremea în toată țara. Meteorologii au emis prognoza meteo pentru următoarea perioadă și au dezvăluit de când se răcește vremea în România. ANM a explicat cum cum va fi vremea în zilele care vin.

Se schimbă vremea în toată țara

Într-o primăvară neobișnuit de caldă, temperatura în România a depășit normele pentru această perioadă, marcând o început neașteptat de blând al lunii martie. Cu toate acestea, meteorologii avertizează că zilele următoare vor aduce o ușoară schimbare în acest trend.

Potrivit prognozei actualizate de către Administrația Națională de Meteorologie (ANM), regiunea de vest a țării, inclusiv Banatul și Crișana, se bucură de cele mai ridicate temperaturi, înregistrând valori de peste 15 sau 16 grade Celsius. Aceste condiții calde domină pe parcursul zilelor viitoare, subliniind o tendință de încălzire în această zonă specifică.

În schimb, în regiunile de sud și est, variațiile de temperatură vor fi mai accentuate, cu o fluctuație între zilele de vară și cele de primăvară. Totuși, chiar și cu aceste variații, temperaturile vor rămâne peste medie, conform evaluărilor meteorologilor.

Deși condițiile meteorologice se mențin calde, prognoza indică și apariția unor precipitații în anumite zone. În special, regiunile de vest și sud-vest sunt susceptibile la ploi începând cu ziua de duminică, cu accent asupra zonelor muntoase. Mai multe precipitații sunt prognozate pentru marți, miercuri, joi și vineri, concentrându-se în principal în regiunile vestice, centrale și sudice ale țării.

„Temperaturile maxime se vor situa în jumătatea de est a teritoriului, undeva între 2,3 și cel mult 5,6,7 grade Celsius. În timp ce, în restul regiunilor va fi destul de cald, temperaturi de peste 10 grade Celsius.

Foarte important, temperaturile minime vor deveni negative în mare parte din țară, ceea ce, la momentul acesta ar putea fi extrem de periculos pentru pomii care au început să înmugurească. Vorbim de temperaturi ce se apropie de -6,-7, grade în estul Transilvaniei” a spus Alina Șerban, ANM.

Prognoza meteo pentru luna martie

Prognoza meteo pentru săptămâna 4 – 11 martie indică valori termice peste normele specifice pentru această perioadă pe întreg teritoriul României. Deși regiunile vestice și nord-vestice pot experimenta deficiențe în ceea ce privește precipitațiile, în nordul Carpaților Orientali și în alte zone, nivelul pluviometric se va situa în general aproape de cel normal pentru acest interval.

În săptămâna 11 – 18 martie, temperaturile medii vor fi în continuare mai ridicate decât valorile normale, acoperind întreaga țară. Cantitățile de precipitații vor fi în general în jurul mediilor normale pentru acest interval, în toate regiunile, indicând o perioadă relativ echilibrată din punct de vedere pluviometric.

Apoi, în săptămâna 18 – 25 martie, tendința de temperaturi peste medie continuă, afectând toate regiunile țării. În ceea ce privește precipitațiile, se estimează că acestea vor fi apropiate de nivelul normal pentru această perioadă, reflectând o stabilitate relativă a condițiilor meteorologice.

În ultima săptămână a lunii martie, 25 martie – 1 aprilie, medii valorice termice rămân peste cele specifice pentru această perioadă pe întreg teritoriul României. În același timp, cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi în general apropiate de valorile normale, în toate regiunile, indicând o continuare a echilibrului meteorologic.

Aceste previziuni oferă o imagine a unei luni martie caracterizate de temperaturi neobișnuit de ridicate, dar însoțite de precipitații apropiate de normal, sugerând un model climatic relativ stabil și echilibrat.

Ninge de Paște

Cu aproximativ două luni înainte de sărbătorirea Paștelui Ortodox, românii încep să-și contureze planurile pentru această zi specială. Între tradiția de a petrece timp în familie sau de a participa la slujbele religioase și dorința de a profita de vremea frumoasă pentru activități în aer liber, multe aspecte sunt luate în considerare în organizarea acestui eveniment. Așadar, mulți sunt curioși să afle previziunile meteorologice pentru a se pregăti corespunzător.

Cu doar câteva săptămâni înainte de sosirea sărbătorii, Meteorologii AccuWeather au făcut publice estimările lor pentru luna aprilie 2024. Conform acestora, temperaturile vor fi în general specifice primăverii, variind până la aproximativ 20 de grade Celsius.

Cu toate acestea, în unele regiuni, există posibilitatea de a se înregistra precipitații sub formă de zăpadă, sugerând o posibilă prelungire a perioadei de iarnă în luna mai. Această perspectivă aduce posibilitatea ca românii să se bucure de un Paște înzăpezit, o raritate în această perioadă a anului.

Până în prezent, vremea a fost caracterizată de temperaturi mai ridicate decât de obicei pentru această perioadă, însă, conform prognozei ANM, acest trend va suferi modificări semnificative începând cu data de 5 martie. Temperaturile se vor înrăutăți considerabil pe întreg teritoriul țării, marcând o schimbare bruscă și semnificativă în condițiile meteorologice.

Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), a explicat detalii ale acestei prognoze și a subliniat importanța pregătirii pentru aceste schimbări climatice iminente.

„Este posibil ca începând de marți să consemnăm o scădere a valorilor termice, astfel încât să ne apropiem de valori specifice perioadei din calendar.

Trebuie să facem o mențiune, pentru că datele deja sunt încheiate la nivelul lunii februarie, o abatere termică de 7° pozitivă față de normalul termic al unei luni februarie, clasează luna februarie din acest an ca fiind cea mai caldă din istoria măsurătorilor meteorologice și chiar și comparativ cu celelalte luni ale anului.

Și nu în ultimul rând și iarna 2023-2024 este cea mai caldă iarnă din 1901 până în prezent. Ne apropiem de o abatere termică de aproape 4°, respectiv 3,88° C”, a mai spus Elena Mateescu.

Parteneri
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Redactia.ro
Actorul legendar care a fost căsătorit cu cinci femei, dar a fost îndrăgostit toată viața de un bărbat
Click.ro
VIDEO Cum să irosești 3 milioane de dolari. Rușii au tras cu o rachetă Iskander într-un lansator-momâie lăsat de ucraineni în câmp
Digi24
Un stâlp de fier din India stă expus la ploi, vânt și umezeală de 1600 de ani, dar nu a ruginit nici până astăzi
Digi24
Meghan Markle a făcut senzație în Nigeria cu rochia ei! Cum a apărut îmbrăcată soția Prințului Harry / FOTO
Unica.ro
Locul în care multă lume gafează fără să știe. Care sunt normele de comportament
EVZ.ro
Carmen Harra, mesaj după ce starea lui Florin Piersic s-a înrăutățit! Ce a transmis clarvăzătoarea: „Nu este timpul...” / FOTO
Spynews
Se dau noi VOUCHERE în România. Se aplică din 23 aprilie. Premieră totală
Capital.ro
Horoscop 13-19 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. Peştii au fericire şi succes, Berbecii renasc şi au dorinţă de libertate
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. A bătut din nou palma cu postul TV din Pache Protopopescu și a dat lovitura. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
Modificări la Codul Civil. PENSIE mai mare pentru acești angajați
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Cât de bine arată Loredana Groza la vârsta de 53 de ani. Cum s-a afișat artista / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Mesaje de Izvorul Tămăduirii 2024. Ce să le transmiți celor dragi în această zi sfântă, Vinerea Luminată
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro