David Popovici, ținta infractorilor online. Ce a pățit campionul român

David Popovici, ținta infractorilor online. Ce a pățit campionul român
David Popovici a devenit ținta infractorilor. Ce a dezvăluit tânărul sportiv despre materialele publicate pe rețelele de socializare.

David Popovici a devenit ținta infractorilor. Dublu campion mondial la natație, la 100 şi 200 de metri liber, tânărul în vârstă de 17 ani a anunțat că pe numele său au fost deschise mai multe conturi de socializare false. Acestea au fost create pe rețeaua TikTok, unde majoritatea utilizatorilor sunt persoane tinere, cu vârste până în 24 de ani.

David Popovici a devenit ținta infractorilor

Campionul român David Popovici a raportat, joi seară, pe contul său de Facebook, mai multe conturi false care au fost deschise pe numele lui pe platforma TikTok. Admiratorii lui David Popovici au înnebunit, după performanțele obținute. Într-o captură de ecran publicată de către sportiv pot fi observate șase conturi false atribuite campionului.

„Nu utilizez TikTok, conturile sunt false”, a anunțat campionul de natație David Popovici, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

David Popovici a sugerat că alte persoane au deschis o mulțime de conturi TikTok pe numele său. Pe paginile cu pricina au fost publicate mai multe videoclipuri, printre care și unul în care sportivul a fost surprins în timp ce dădea mâna cu șeful Guvernului de la București, Nicolae Ciucă. Materialul video a strâns peste 300 de mii de utilizatori.

Alte clipuri postate pe conturile create în numele lui David Popovici au strâns și peste un milion de vizualizări. Fanii dublului campion mondial la natație au reacționat la materialele cu pricina. Numărul comentariilor la un clip video este de peste 300 de mii.

Unde vrea să canalizeze tânărul energia pozitivă a fanilor

În altă ordine de idei, David Popovici și-a exprimat speranța ca valul pe care l-a creat să inducă reacții pozitive care să fie folosite în consolidarea sportului din România. Declarația a fost făcută la întoarcerea în țară, după performanța obținută la Campionatele Mondiale din Budapesta.

„Nu știu dacă sportul va avea o imagine mai bună, mai puternică la noi în țară, în urma acestor rezultate, dar pot să sper că valul pe care l-am creat acum și pe care continui să îl creez, va aduce reacții pozitive și va ajuta sportul să progreseze în țara asta, pentru că are clar nevoie de o mică resuscitare”, a spus dublul campion mondial la natație.

Tânărul român s-a arătat entuziasmat de ideea de a produce o schimbare, fie ea cât de mică, în sportul românesc. Dar nu numai în acest domeniu, ci și la nivel de mentalitate. David Popovici vrea să facă pe fiecare român conștient de beneficiile unei vieți sănătoase.

„Sper să fi inspirat cât mai mulți oameni. Nu numai să se apuce de vreun sport, ci și să aibă o viață mai sănătoasă. Acesta este unul dintre obiectivele mele”, declarat David Popovici, la întoarcerea în țară din Budapesta.