Milioane de conturi TikTok au fost șterse: motivul care stă la baza deciziei platformei

Milioane de conturi TikTok au fost șterse: motivul care stă la baza deciziei platformei

TikTok este una dintre aplicațiile cele mai utilizate la momentul actual, reușind să acapareze cei mai mulți utilizatori în timpul pandemiei. În urma unei ”curățenii”, milioane de conturi TikTok au fost șterse.

Miercuri, TikTok, aplicația video virală care a explodat în popularitate în timpul pandemiei, a lansat primul său raport de transparență din 2021. Raportul acoperă primele 3 luni ale anului. În timp ce TikTok a lansat aceste rapoarte anterior, care detaliază modul în care compania se ocupă de diferite forme de conținut care încalcă politicile, de data aceasta a existat o acțiune fără precedent.

„Pentru prima dată, publicăm numărul de conturi suspectate că ar fi deținute de minori și care au fost eliminate, pe măsură ce lucrăm pentru a păstra experiența completă TikTok, un loc destinat persoanelor de 13 ani și peste”, arată TikTok în raport.

Din cele 11.149.514 de conturi eliminate pentru încălcarea politicii de utilizare, 7.263.952 dintre acestea erau „conturi suspectate ca fiind utilizare de către minori”. Totuși,nu există nicio modalitate de a ști exact câți utilizatori care au vârsta sub 13 ani foloseau efectiv serviciul, sau câte alte astfel de conturi mai sunt. Acestea sunt conturi în care utilizatorii și-au introdus de bunăvoie data nașterii, identificându-se ca având vârsta de 12 ani sau mai tineri la înscrierea în serviciu.

Peste  11 milioane de conturi TikTok au fost șterse

Acest număr poate fi mare, dar, potrivit TikTok, reprezintă mai puțin de 1% din totalul utilizatorilor înregistrați. Compania a subliniat, de asemenea, modul în care utilizatorii cu vârsta sub 12 ani se pot înscrie pentru o versiune special a platformei, orientată către grupul lor de vârstă, un serviciu numit TikTok pentru Utilizatorii mai tineri.

În timp ce utilizatorii de 13 ani și peste sunt permiși pe platforma TikTok, compania a lansat setări speciale pentru cei cu vârsta sub 18 ani la începutul acestui an. Setarea implicită a contului pentru utilizatorii între 13 și 15 ani este setată la privat și există restricții cu privire la cine își poate descărca videoclipurile și interacționa cu conținutul lor. Există restricții de setări similare și pentru utilizatorii cu vârste cuprinse între 16 și 17 ani.

Utilizatorii TikTok consideră că au găsit o soluție, mințind cu privire la vârsta pe care o au, însă acest lucru nu le garantează faptul că vor avea tot timpul acces la cont. Alte rețele de socializare au mai făcut același lucru, printre care Twitter, în urmă cu câțiva ani, atunci când a suspendat mai multe conturi pentru că au fost create cu o dată de naștere falsă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: