David Popovici revine în România fără primire festivă. Care este motivul

David Popovici revine în România fără primire festivă. Care este motivul
David Popovici a avut parte de o primire fastuoasă, în iunie, în salonul de protocol al Aeroportului Otopeni, la revenirea de la Campionatele Mondiale de la Budapesta

David Popovici revine în România fără primire festivă. Dublul campion mondial și european fascinează lumea natației prin performanțele sale. Așa cum și merita, la întoarcerea de la Campionatele Mondiale de la Budapesta, din iunie, înotătorul de 17 ani a avut parte de o primire festivă pe Otopeni, cu oficialități, ziariști și prieteni. De data aceasta, David Popovici nu va avea parte de aceeași recepție fastuoasă, iar motivul ține chiar de oamenii cei mai apropiați lui.

David Popovici revine în România fără primire festivă

David Popovici revine în România fără primire festivă. Multiplul campion de natație și-a făcut treaba și la Campionatul European de la Roma. Sportivul de 17 ani a câștigat probele de 100 și 200 metri liber, prima chiar cu un nou record mondial

În luna iunie, după ce a cucerit două titluri mondiale, pe aceleași distanțe, la Budapesta, Popovici a avut parte de o primire fastuoasă, în salonul de protocol al Aeroportului Otopeni. Demnitari, mulțime de ziariști, prieteni sau, pur și simplu, fani, cu toții au așteptat apariția campionului român. Buchetele de flori au inundat salonul, unde i-a fost înmânat simbolic și un cec uriaș de 200.000 de euro oferit de guvernul român prin ministrul Sportului, Eduard Novak.

Care este motivul

De data aceasta, David Popovici nu va mai avea parte de o primire festivă. Și asta, în ciuda faptului că revine în țară tot cu două titluri, la care se adaugă și un record mondial senzațional în proba de 100 metri liber. Dar decizia întoarcerii în liniște a aparținut chiar celor mai apropiați oameni ai campionului, părinții și antrenorul acestuia.

Și asta în condițiile în care Popovici este foarte obosit de efortul depus, motiv pentru care nici n-a mai participat la finala probei de 400 metri liber, unde se calificase cu al patrulea timp.

„Faptul că nu va fi o primire oficială publică e dorința părinților și a antrenorului Adrian Rădulescu. Ei au vrut să sărim peste conferința de presă și primirea oficială. David e foarte obosit și urmează o perioadă grea. Peste câteva zile va răspunde unor întrebări, cu echipa Federației, la un antrenament”, a spus Camelia Potec, președinta Federației de Natație, la Digi Sport.

Va pleca spre Peru, la Campionatele Mondiale pentru juniori

Părinții lui David Popovici sunt implicați în multe din deciziile din cariera fiului lor, partea sportivă fiind „teritoriul” strict al antrenorului Adrian Rădulescu. Mama lui David, Georgeta, care a lucrat în zona asistenţei sociale, a urmat cursurile de ofiţer antidoping, ca să înţeleagă exact prin ce mecanisme va trece fiul său în procedurile în domeniu.

Tatăl, Mihai Popovici este absolvent al Academiei de Studii Economice din București și a lucrat în domeniul vânzărilor în industria farmaceutică până când a hotărât să se dedice în totalitate fiului său. Experiența la locul de muncă l-a ajutat enorm în a dobândi noțiunile de bază ale marketingului, pe care vrea să le aplice în acțiunile fiului său. Analizează și îi construiește în detaliu planul de nutriție, astfel încât organismul lui David să fie în condiții fizice optime la fiecare antrenament.

David Popovici a fost desemnat de organizatorii Campionatului European de la Roma drept „cel mai bun înotător din competiția masculină”. Campionul român va pleca pe 21 august spre Lima, Peru, unde va lua startul la Campionatele Mondiale de juniori, ce va avea loc între 30 august – 4 septembrie.