David Popovici, prima reacție după medalia de aur de la CM de juniori din Peru. „Încă nu am ajuns pe cea mai mare scenă”. Sportivul român, nou record mondial

David Popovici, prima reacție după medalia de aur de la CM de juniori din Peru. „Încă nu am ajuns pe cea mai mare scenă”. Sportivul român, nou record mondial

David Popovici a câștigat prima medalie de aur la Campionatul Mondial de juniori din Peru. A făcut echipă cu Alexandru Constantinescu, Ștefan Cozma și Patrick Dinu, iar băieții noștri s-au impus la 4×100 m liber. Sportivul de doar 17 ani a declarat la finalul cursei că se bucură foarte tare de această experiență.

David Popovici, încântat după primul succes de la Lima

David Popovici va fi cu siguranță marea vedetă de la Campionatul Mondial de juniori din Peru. Sportivul de doar 17 ani a câștigat o medalie de aur încă de la prima finală. A fost un succes pe care l-a obținut alături Alexandru Constantinescu, Ștefan Cozma și Patrick Dinu în finala de la 4×100 m liber.

David Popovici a intrat primul în apă și a reușit o cursă spectaculoasă. A stabilit un nou record al Mondialelor pentru cei 100 de metri, 47.07, și le-a oferit colegilor un avans considerabil în fața reprezentaților Italiei și Franței. 3:18.84 a fost timpul cu care sportivii români au încheiat primii în cursa de 4×100 m liber, reușind să devanseze echipele Franței și Lituaniei.

„Este o experiență grozavă, suntem o echipă. Încă nu am ajuns pe cea mai mare scenă, dar colaborăm bine și avem această echipă «sudată» în acest sezon. Ne înțelegem și facem o treabă bună” a fost prima reacție a lui David Popovici imediat după ce i-a adus României aurul la ștafeta 4×100 m liber, potrivit voyo.ro.

Succesul echipei României a fost descris cu lux de amănunte pe pagina de facebook a federației din România.

„Extraordinară performanță pentru natația românească la Campionatul Mondial de înot pentru juniori de la Lima. România a cucerit medalia de AUR în finala probei de ștafetă 4×100 m liber masculin!
În componența, David Popovici, Alexandru Constantinescu, Ștefan Cozma și Patrick Sebastian Dinu, ștafeta României a condus finala de la un capăt la altul și a cucerit medalia de AUR cu timpul de 3:18.84 min.
Totodată, cu timpul său din prima sută de metri, de 47.07 s, David Popovici a stabilit un nou record al competiției!!!”, a fost rezumatul cursei postat pe pagina de Facebook a Federației Române de Natație și și Pentatlon Modern.
David Popovici va lua startul în alte două probe, 100 și 200 de metri liber, acolo unde este mare favorit.