David Popovici, la Campionatele Europene de Înot. Ce post TV transmite în direct competiția

David Popovici, la Campionatele Europene de Înot. Ce post TV transmite în direct competiția
Davit Popovici concurează la Campionatele Europenie de Înot: când vor fi transmise?

David Popovici participă în cursul săptămânii viitoare la Campionatele Europene de juniori. Acestea vor avea loc în perioada cuprinsă între 5 și 10 iulie și se vor desfășura pentru prima dată în România. Țara noastră va fi reprezentată de 26 de sportivi, printre care și David Popovici, dublu campion mondial. Pe ce post vor putea să urmărească românii competiția. Aceasta va fi transmisă în direct de marți până duminică, de la orele 17:00.

Campionatele Europene de Înot: ce post TV transmite competiția?

​Campionatele Europene de Înot Juniori 2022 se desfășoară pentru prima dată în România și vor avea loc în perioada cuprinsă între 5 și 10 iulie. Competiția va fi transmisă în direct de TVR 1, de marți până duminică, de la orele 17:00.

Nu mai puțin de 1.600 de tineri sportivi din 42 de țări se vor întrece pentru medalii în Complexul Olimpic de Natație Otopeni. Vârstele de participare sunt între 14 și 17 ani. România este reprezentată de 12 fete și 14 băieți.

David Popovici va fi și el prezent pentru ultima competiție la juniori, după ce a câștigat două medalii de aur la Mondiale. Campionatele Europene org​anizate de Federaţia Română de Nataţie şi Pentatlon Modern beneficiază de condiții foarte bune de desfășurare în țara noastră.

Baza sportivă de la Otopeni deține un bazin olimpic de înot, unul de sărituri în apă și încă trei bazine pentru recuperare și încălzire.

Ce urmează pentru David Popovici

David Popovici a strălucit la Budapesta, iar după reușita sa a avut parte de câteva zile libere în care să se odihnească pentru ceea ce urmează. Tânărul sportiv va participa la alte trei competiții importante:

  • Campionatele Europene de juniori de la Otopeni (5-10 iulie);
  • Campionatele Europene de seniori la Roma (11-17 august);
  • Campionatele Mondialele de juniori de la Lima (30 august-4 septembrie).

,,Așa vei ajunge cel mai bun”

Acesta a câștigat pe data de 20 iunie medalia de aur la proba de 200 de metri liber în cadrul Campionatului Național de Natație. Cel din urmă a susținut că întâi de toate și-a stabilit un obiectiv și a muncit foarte mult pentru a-l atinge.

„Așa cum cred eu, întâi trebuie să stabilești un obiectiv, să muncești pentru a-l atinge, dar să fii deschis să înveți de la cei din jur. Să nu crezi că știi toate răspunsurile, să apelezi la cei care se pricep mai bine decât tine când ai nevoie de ajutor și să înveți permanent din toate experiențele, să vrei să evoluezi toată viața. Așa vei ajunge cel mai bun”, a declarat el, pentru hotnews.ro.