Eșec pe linie pentru David Popovici la Campionatele Mondiale de natație. Ce înotător român a luat medalia de bronz

Eșec pe linie pentru David Popovici la Campionatele Mondiale de natație. Ce înotător român a luat medalia de bronz
După o serie de rezultate remarcabile, David Poppovici a capotat la Campionatele Mondiale în bazin scurt

Eșec pe linie pentru David Popovici la Campionatele Mondiale de natație. Ce înotător român a luat medalia de bronz. Înotătorul de 17 ani a fost revelația natației românești și mondiale în acest an. S-a aflat la „o unghie” distanță de bronzul Jocurilor Olimpice de la Tokio, dar a cucerit titlul european, luna trecută, la CE de natație în bazin scurt. El a participat în aceste zile la Mondialul în bazin scurt, unde, însă, a eșuat încă din seriile probelor la care a participat. În schimb, Robert Glință a cucerit bronzul probei de 100 metri spate.

Loc rușinos pentru David Popovici în Abu Dhabi, la Campionatele Mondiale de nataţie în bazin scurt

UPDATE ora 17.30. Robert Glință a cucerit medalia de bronz la Campionatul Mondial în bazin scurt (25 m) de la Abu Dhabi! Sportivul român în vârstă de 24 de ani a avut o evoluție superbă și a ocupat locul 3 în finala probei de 100 m spate, cu timpul de 49.60 secunde, a anunțat Federația Română de Natație și Pentatlon Modern, pe contul oficial de Facebook! Campion european la Budapesta în aceeași probă, în bazin de 50 m, și vicecampion continental, în bazin scurt, la Kazan, Robert a fost depășit azi la Abu Dhadi doar de către americanul Shaine Casas (49.23 s) și de către rusul Kliment Kolesnikov (49.46 s).

Loc rușinos pentru David Popovici în Abu Dhabi, la Campionatele Mondiale de nataţie în bazin scurt. Înotătorul de 17 ani este deja unul dintre numele de referință ale natației europene și mondiale. La doar 17 ani, sportivul legitimat acum la Dinamo, domina probele de liber ale juniorilor, dar la Jocurile Olimpice de la Tokio a arătat ce poate și în cursele seniorilor. El s-a calificat în două finale olimpice, obținând locurile 4 și 7, fiind, la propriu, doar la o unghie de medalia de bronz a cursei de 100 m liber.

David Popovici a devenit, la începutul lunii noiembrie, și primul înotător român care cucerește medalia de aur la Europenele în bazin scurt. Aceasta se adaugă celor 3 titluri de la Mondialele de juniori și numeroaselor recorduri europene și mondiale stabilite la respectiva categorie de vârstă.

Din păcate, David Popovici a ratat total evoluțiile de la Campionatele Mondiale în bazin scurt ce se desfășoară în această perioadă în Abu Dhabi. Înotătorul român nu a reușit să treacă de seriile probei de 400 m liber, dar speranțele se legau mai ales de proba de 200 metri liber, preferata lui David.

Ce înotător român a luat medalia de bronz

David Popovici a evoluat neconvingător și în proba sa preferată, de 200 metri liber. În serii, el a terminat cursa cu timpul de 1:43.62 și și-a încheiat evoluția la această ediție a Campionatului Mondial de înot în bazin scurt, informează site-ul oficial Federația de Natație și Pentatlon Modern, frnpm.ro.

În ierarhia probei, Popovici a ocupat abia locul 14. La începutul lunii noiembrie, Popovici cucerea aurul la Europenele de bazin scurt de la Kazan (Rusia), cu timpul de 1:42.12.

Cel mai bun timp din serii la Abu Dhabi a fost realizat de brazilianul Fernando Scheffer, 1:42.42, mai slab cu 3 zecimi de secundă decât cel înregistrat de român la Europene. În schimb, Robert Glință a reușit să se califice în finala probei de 100 metri spate, ce are loc vineri.

David Popovici a primit, luna trecută, Premiul Piotr Nurowski pe anul 2021, de cel mai bun tânăr sportiv de pe continent la sporturile olimpice de vară. Acesta i-a fost acordat prin votul unanim al celor de Comitete Olimpice Naționale din Europa. Înotătorul a primit, cu această ocazie, și o bursă de formare de 15.000 de euro.

Sursa foto: Facebook/COSR