07 sept. 2022 | 08:45

David Popovici, „dat dispărut” după CM de înot de la Lima. Sportivul nu a ajuns la București, dar mama lui a fost la aeroport – GALERIE FOTO

Sport
David Popovici, „dat dispărut” după CM de înot de la Lima. Sportivul nu a ajuns la București, dar mama lui a fost la aeroport - GALERIE FOTO
Sursa Foto: Federația Română de Natație și Pentatlon Modern

David Popovici nu s-a întors la București cu colegii din lotul național, după Campionatul Mondial înot pentru juniori. Sportivul a preferat să-și ia câteva zile de vacanță, în străinătate. Mama lui a fost totuși la aeroport și i-a felicitat pe juniorii care s-au întors cu opt medalii de la competiția de la Lima.

David Popovici nu s-a întors cu lotul național la București. „Cu siguranță, în vacanță, o să meargă cu bicicleta”

David Popovici a luat o decizie surprinzătoare. Nu s-a întors la București, după Campionatul Mondial de juniori. Sportivul român a decis să-și ia câteva zile de vacanță, după performanțele deosebite de la Lima: trei medalii de aur și una de argint. Ultimele trei luni au fost extraordinare pentru David Popovici. Dincolo de titlurile de la juniori a câștigat două medalii de aur la Campionatele Mondiale de la Budapesta și două trofee europene la Roma.

„Nu este surpriză, surpriză este că reuşeşte să înoate acel timp la 100 de metri: 47 curat. Asta este surprinzător. El nu oboseşte. Este o echipă unită nu doar în rândul sportivilor, ci şi în rândul părinţilor. Ei vorbesc, se sfătuiesc. Asta contează.

Cred că lucrurile acestea trebuie să facă parte din orice sport. Este o echipă de neoprit. Cu siguranţă, în vacanţă, David Popovici va merge cu bicicleta”, a spus Camelia Potec, președintele Federației Române de Natație și Pentatlon Modern.

Mama lui David Popovici a fost la aeroport deși știa că băiatul său nu se întoarce acasă. Georgeta Popovici i-a adus flori preparatorului fizic Dragoş Luscan.

În lipsa lui David Popovici, jurnaliiștii au „asediat-o” cu întrebări pe Bianca Costea. Sportiva de 16 ani a câștigat medalia de aur în proba de 50 de metri liber.

Bianca Costea, fotografie cu medalia de aur

Performanțe David Popovici la CM de la Lima:

medalie de aur în proba de 100 de metri liber – 47.13
medalie de aur în proba de 200 de metri liber – 01:46.18
medalie de aur la ştafetă 4×100 metri liber, alături de Alexandru Constantinescu, Ștefan Cozma și Patrick Sebastian Dinu – 03:18.84
medalia de argint în proba de ştafetă combinată 4x100m liber, alături de Patrick Sebastian Dinu, Bianca Costea şi Rebecca Aimee Diaconescu – 3:30.29

România, opt medalii la Campionatul Mondial de juniori de la Lima

Sportivii români s-au întors de la Lima cu medalii la gât. Părinții, rudele și prietenii i-au așteptat cu flori și cu multe emoții. Echipa noastră a câștigat în total opt medalii: patru din aur, două de argint și două de bronz. În clasamentul final al Campionatului Mondial de juniori s-a clasat pe locul patru.

Parteneri
Cum atragi banii în viața ta. Cât ești de norocos în funcție de data nașterii
Redactia.ro
Ce a pus Prodanca în pachetele de Paște pe care le-a împărțit pentru regretata sa mamă, Ionela: „Pe barosăneală, așa cum îi plăcea ei!”
Click.ro
GALERIE FOTO Cele mai extravagante ținute de la Met Gala 2024. Un bilet la dineu a costat 75.000 de dolari
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice
Digi24
Kim Kardashian, senzația serii la Gala Met 2024! Rochia despre care vorbește tot internetul / FOTO
Unica.ro
Sticlele care distrug sănătatea. Provoacă boli grave
EVZ.ro
Luna Nouă în Taur, astăzi, 7 mai 2024, ora 23:22 . Semnele zodiacale care vor străluci în această perioadă
Spynews
Medicul care l-a operat a anunțat acum. FLORIN PIERSIC...
Capital.ro
Când pică Paștele în 2025. Se întâmplă asta o dată la câțiva ani
Antena 3
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri. Cum arată acum și cu ce se ocupă
Avantaje
DECIZIE de ULTIMĂ oră a MEDICILOR! Ce se ÎNTÂMPLĂ cu FLORIN PIERSIC
Mediaflux
Alertă de inundații în România! Hidrologii au emis o atenționare pentru 12 județe. Care sunt zonele vizate
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația: „Nimeni nu v-a țepuit”
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro