David Popovici, prima reacție după medalia de aur de la Lima. Ce l-a impresionat pe campionul din România

David Popovici, prima reacție după medalia de aur de la Lima. Ce l-a impresionat pe campionul din România

David Popovici a câștigat, așa cum era de așteptat, medalia de aur în proba de 100 de metri liber la Campionatul Mondial din Peru. Sportivul român a declarat la finalul cursei că a fost impresionat de fani. Este ultima competiție de juniori la care a participat. Pe 15 septembrie împlinește 18 ani.

David Popovici, impresionat de atmosfera de la Lima

David Popovici a reușit o nouă cursă spectaculoasă. Sportivul român a câștigat fără emoții finala de la 100 de metri liber și a avut două secunde în fața croatului Jere Hribar, care a terminat pe poziția secundă. Popovici a avut parte de o galerie foarte frumoasă pe toată durata competiției. La fel au stat lucrurile și la ultima cursă de la juniori, iar „Rechinul” a ținut să le mulțumească fanilor.

„Mulțumim pentru primire. Publicul a fost foarte gălăgios și frumos. Vă aplaud și vă mulțumesc că ne-ați încurajat mereu!”, a transmis David Popovici, potrivit voyo.ro.

Nu a fost singurul succes al zilei. Bianca Costea a câștigat cursa de 50 de metri liber. Vlad Stancu a concurat în proba de 1.500 de metri liber, pe care a încheiat-o în 15:17,97, ceea ce i-a adus medalia de bronz. Aurul a fost câștigat de spaniolul Carlos Benito, cu 15:08.14, în timp ce argintul a fost cucerit de maghiarul Laszlo Galicz, cu 15:12.71.

David Popovici, trei titluri mondiale la Lima. România, locul 4 în clasamentul pe medalii

David Popovici a fost starul acestui campionat mondial. A câștigat trei de aur (100 m, 200 m și 4×100 m ștafetă) și una de argint (4X100 ștafetă mixtă).

-medalie de aur în proba de 100 de metri liber – 47.13

-medalie de aur în proba de 200 de metri liber – 01:46.18

-medalie de aur la ştafetă 4×100 metri liber, alături de Alexandru Constantinescu, Ștefan Cozma și Patrick Sebastian Dinu – 03:18.84

-medalia de argint în proba de ştafetă combinată 4x100m liber, alături de Patrick Sebastian Dinu, Bianca Costea şi Rebecca Aimee Diaconescu – 3:30.29

România a terminat pe locul 4 competiția de la Lima. Din cele opt medalii obținute de sportivii noștri, patru au fost de aur.

Urmăriți Playtech.ro și pe