David Popovici, ajutor pentru sportivii ucraineni. Ce mesaj a postat înotătorul român

David Popovici, ajutor pentru sportivii ucraineni. Ce mesaj a postat înotătorul român
Înotătorul David Popovici a devenit, în 2021, un adevărat star al natației mondiale

David Popovici, ajutor pentru sportivii ucraineni. Tânărul sportiv legitimat la Dinamo a devenit, în 2021, unul dintre starurile natației mondiale. Prestația de la Jocurile Olimpice de la Tokio, titlul obținut la Europenele de seniori au confirmat valoarea înotătorului de doar 17 ani. Tragedia declanșată în Ucraina după agresiunea militară a Rusiei l-a impresionat și pe român. David Popovici a transmis un mesaj colegilor săi ucraineni, prin care își oferă ajutorul către sportivii din țara vecină atât de greu încercată.

David Popovici, ajutor pentru sportivii ucraineni

David Popovici, ajutor pentru sportivii ucraineni. Înotătorul român a avut un an spectaculos care l-au transformat într-un dintre starurile natației mondiale, în ciuda vârstei fragede. Sportivul legitimat la Dinamo a obținut patru medalii și două recorduri mondiale la Europeanul de juniori, o medalie de aur la Europeanul de seniori în bazin de 25 m şi un remarcabil loc 4 în finala olimpică de la 200 de metri liber.

De asemenea, David Popovici (17 ani) a câștigat Premiul Piotr Nurowski, acordat celui mai bun tânăr sportiv al anului din Europa prin votul unanim al Comitetelor Olimpice din Europa. Popovici a fost ales de prestigioasa revistă americană din lumea natației Swimming World Magazine, ”Newcomer of the Year”, distincţie ce răsplăteşte sportivul care a avut cea mai spectaculoasă ascensiune în 2021.

Ce mesaj a postat înotătorul român

David Popovici n-a rămas insensibil la tragedia declanșată în Ucraina după agresiunea militară brutală a Rusiei în țara vecină. Sportivul român a postat un mesaj pe contul său de Instagram în care își oferă ajutorul pentru sportivii ucraineni care sunt nevoiți să-și caute refugiul în țara noastră.

„Mesaj pentru toţi sportivii ucraineni: Dacă aveţi nevoie de ajutor în ceea ce priveşte transportul, cazarea şi antrenamentele în România.. trimiteţi-mi un mesaj direct. Putem rezolva cumva, doar contactaţi-mă”, a scris Popovici pe Instagram, în limba engleză, însoțindu-și mesajul cu o fotografie în culorile naționale ale Ucrainei.

David Popovici se alătură altor mari nume din sportul românesc care și-au manifestat solidaritatea concretă cu poporul ucrainean și sportivii din această țară. Antrenorul lui Farul, Gică Hagi, a primit la Academia sa doi juniori veniți din Odesa, una dintre țintele invaziei Rusiei. De asemenea, fostul mare jucător de tenis, Ilie Năstase, a oferit găzduire pentru cinci femei cu copii refugiați din fața agresiunii teribile a Rusiei.

David Popovici era văzut ca unul dintre favoriții probelor de 100 și 200 metri liber la Campionatele Mondiale în bazin olimpic, de 50 de metri, găzduite de orașul nipon Fukuoka. Din păcate, concursul, programat inițial în luna mai 2022, a fost amânat pentru luna iulie 2023 din cauza situaţiei pandemice şi a măsurilor în vigoare în Japonia.