Niculina Stoican are datorii imense. Cântăreața are rate în valoare de 6.000 de lei pe lună, iar asta pentru că a făcut un împrumut imens la bancă. Artista trebuie să înapoieze întreaga sumă în decurs de 7 ani. Interpreta s-a împrumutat anul trecut cu 480.000 de lei de la o casă de ajutor reciproc din Craiova. Niculina Stoican trebuie să dea înapoi aproape 100.000 de euro în decurs de 7 ani, adică până în 2027. Informația este trecută în declarația de avere a artistei, care face parte din Consiliul Județean Dolj începând cu anul trecut.
Artista are de plătit o rată de 5.715 lei, fără dobândă. Interpreta are mai multe surse de venit care pot acoperi această sumă, însă problema ar fi faptul că veniturile sale au scăzut, din cauza pandemiei, nemaiputând susține concerte și cântări.
Declarația de avere pe care Niculina Stoican a completat-o în vara anului 2021,, referitoare la veniturile din 2020, spune că a câștigat 82.001 lei din funcția de director al Ansamblului Folcloric Maria Tănase și alți 16.848 din activități ca artist.
În plus, Niculina Stoican mai primește și drepturi de autor, care anul trecut au însumat 8.624 lei, o indemnizație de consilier județean în valoare de 2.190 de lei, dar și dividente la firma pe care o deține în valoare de 28.500 de lei. Venitul ei mediu pe 2020 a fost de 11.513, adică suficient cât să își scopere rata de aproape 6.000 de lei.
Mai mult, artista a cumpărat anul trecut un apartament la Târgu Jiu, iar în 2017 a achiziționat două terenuri în aceeași localitate, cu o suprafață totală de peste 2.500 mp. De altfel, Niculina Stoican are o colecție de bijuterii și ceasuri care valorează peste 75.000 de euro.
În schimb, ea nu are mașină personală. Vedeta a povestit că a muncit în străinătate tim de 3 ani, ca bonă.
„Am locuit o perioadă de trei ani în Grecia unde am lucrat ca baby-sitter, am gustat şi eu din pâinea emigrantului şi ştiu ce înseamnă să fii frustat de dorul ţării tale,
să încerci să înţelegi oameni diferiţi de tine, a căror concepte poate nu le înţelegi dar trebuie să le adopţi, pentru că trăieşti în ţara lor şi este dreptul lor de a se impune.
Dorul de-acasă care m-a făcut să înţeleg cât de important e să preţuieşti locul unde te-ai născut”, declara Niculina Stoican, acum câțiva ani.