Data în care se renunță la mască în România. Klaus Iohannis, anunț de ultimă oră despre starea de alertă VIDEO

Data în care se renunță la mască în România. Klaus Iohannis, anunț de ultimă oră despre starea de alertă VIDEO
Klaus Iohannis, vești importante pentru români: când vom scăpa de masca de protecție?

Președintele României vine cu vești bune în contextul crizei sanitare. Șeful statului susține că pandemia este pe o pantă descendentă. Când se va renunța la masca de protecție la noi în țară? Acest anunț este așteptat de luni de zile de cetățeni. ,,Este momentul, deci, să luăm noi decizii legate de gestionarea acestei situații, decizii cu un impact major pentru viitor”, a mai declarat oficialul. Ce detalii trebuie să știe toți românii?

Klaus Iohannis, anunț oficial despre pandemie: când se renunță la mască în România?

Președintele României a anunțat azi, 4 martie, după ședința pe teme epidemiologice de la Palatul Cotroceni, că lucrurile se vor relaxa la noi în țară. Șeful statului a subliniat că „valul 5 este aproape de a se încheia” și că starea de alertă nu va mai fi prelungită în România după data de 8 martie, adică după aproape doi ani.

Măsurile complete care vin după ridicarea stării de alertă urmează să fie anunțate ,în perioada imediat următoare‘, a mai spus oficialul. Epidemia de COVID-19 se află pe o pantă accelerat descendentă în țara noastră, veste incredibilă și mult așteptată de milioane de români.

„Epidemia de COVID-19 se află pe o pantă accelerat descendentă la noi în țară, iar valul cinci este aproape de a se încheia. Este momentul, deci, să luăm noi decizii legate de gestionarea acestei situații, decizii cu un impact major pentru viitor”, a afirmat Klaus Iohannis în declarația de presă de la Palatul Cotroceni.

,,Am hotărât să nu mai prelungim starea de alertă”

De asemenea, oficialul a mai precizat în urma ședinței la care au participat premierul Nicolae Ciucă, ministrul sănătății, Alexandru Rafila, ministrul afacerilor interne, Lucian Bode, șeful DSU, Raed Arafat, şi secretarul de stat din cadrul ministerului Sănătății, Adriana Pistol, că ,am hotărât să nu mai prelungim dincolo de 8 martie starea de alertă.’

,Ministerul Sănătății este cel care urmează să gestioneze în continuare evoluția epidemiei, ,care sperăm că se apropie de final’, a mai declarat oficialul.

Amintim că starea de alertă în România a fost instituită pe 15 mai 2020, după terminarea stării de urgență, ulterior fiind prelungită noua situație succesiv, în fiecare lună.

Vor fi eliminate și o serie de măsuri

,,Odată cu ridicarea stării de alertă, vor fi eliminate și o serie de măsuri care au fost în vigoare până acum. Măsurile complete vor fi anunțate și explicate pe larg, în perioada imediat următoare, de autoritățile abilitate. Faptul că astăzi putem vorbi de o nouă etapă, care înseamnă cel puțin finalul acestui val pandemic se datorează în bună parte și măsurilor eficiente de prevenție adoptate de autorități.

În mod evident, nu am fi putut reuși fără responsabilitatea cetățenilor, fără solidaritatea românilor care în marea lor majoritate au înțeles și au respectat regulile Pandemia ne-a învățat și lecții pe care trebuie să le valorificăm. Și poate cea mai importantă este cea a solidarității.

Am oferit ajutor celor aflați în nevoie și am primit sprijin de la parteneri europeni când ne-am confruntat cu probleme majore Ceea ce vreau să subliniez este că rămânem vigilenți și pe mai departe. Obiceiurile bune de prevenție, dobândite în ultimii doi ani, trebuie menținute”, a spus președintele României.

Urmăriți Playtech.ro și pe