Stare de alertă în România. Un oraș a fost închis din cauza numărului uriaș de îmbolnăviri cu COVID-19. Ce măsuri de urgență au fost luate

Stare de alertă în România. Un oraș a fost închis din cauza numărului uriaș de îmbolnăviri cu COVID-19. Ce măsuri de urgență au fost luate

Alertă în nordul Moldovei, acolo unde un oraș s-a închis după ce numărul de cazuri COVID-19 a explodat. Potrivit ultimelor informații, orașul Siret din Suceava a intrat în scenariul roșu, autoritățile introducând măsuri de urgență pentru cetățeni.

Ce activități au fost suspendate

Potrivit prefectului de Suceava, decizia a fost luată după ce incidența cazurilor de COVID-19 la mia de locuitori este de 7,69, ceea ce înseamnă că există posibilitatea dezvoltării unui focar de coronavirus.

În urma unei analize atente, s-a constatat că această creștere alarmantă a îmbolnăvirilor are ca sursă Spitalul de Psihiatrie Siret, unde în acest moment există 38 de cazuri COVID-19, din care 34 sunt pacienți și patru angajați.

Ca efect al acestei situații nefericite, restaurantele și barurile se închid pentru o perioadă nedeterminată, iar școlile vor funcționa în cadrul scenaruiului roșu, urmând cursurile online pentru următoarele două săptămâni, urmând ca situația să fie reevaluată ulterior.

Orasul Siret Sursă poză: bzi.ro

„Noi am avut astăzi o ședință a Comitetului Județean Pentru Situații de Urgență, am ținut cont de contextul epidemiologic actual la nivelul județului Suceava, dar și la nivelul orașului Siret unde avem o rată de infectare de 7,69 la mia de locuitori, de infrastructura locală, de particularitățile locale, de resursele umane ale fiecărei unităție de învățământ în parte, de propunerile Consiliilor de
Administrație ale unităților de învățământ dar și de avizul Direcției de Sănătate Suceava și am suspendat la nivelul orașului Siret activitățile din domeniul HORECA, dar și al operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor în interiorul clădirilor”, a declarat prefectul de Suceava.

Acesta și-a continuat anunțul, aducând la cunoștință faptul că activitățile în aer liber premise de lege vor avea loc doar cu condiția purtării măștii și respectării normelor de protecție și siguranță.

„Totodată, la nivelul localității Siret, toate manifestările și activitățile cu publicul desfășurate în aer liber, permise de legislația actuală, se vor desfășura cu obligativitatea purtării mijloacelor de protecție.

În ceea ce privește scenariile de funcționare din unitățile de învățământ, două unități de învățământ au trecut în scenariul roșu”, a declarat Alexandru Moldovan, prefect de Suceava.

Ce locații vor rămâne deschise

Primarul din Siret a anunțat și o veste bună, dat fiind faptul că majoritatea localurilor se închid. Acesta îi informează pe locuitori că au acces la terasele în aer liber și la biserică, atâta timp cât masca de protecție este purtată.

”Începând de astăzi (n.a. – joi, 17 septembrie) industria HoReCa se închide. Vor putea funcționa doar terasele, dar pentru ceea ce înseamnă restaurante și cafenele la interior activitatea nu mai este permisă. De asemenea, slujbele religioase vor fi permise, dar numai în exterior, iar oamenii trebuie obligatoriu să poarte mască de protecție”, a declarat Adrian Popoiu, potrivit monitorulsv.ro.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI