13 apr. 2020 | 08:36

Data exactă în care ar fi vârful pandemiei în România. Specialiștii americani au făcut anunțul despre sfârșitul crizei

Știri generale
Data exactă în care ar fi vârful pandemiei în România. Specialiștii americani au făcut anunțul despre sfârșitul crizei
Data exactă în care ar fi vârful pandemiei în România. Sursa foto: france3-regions.francetvinfo.fr

Institutul de Evaluare a Sănătăţii din Washington a făcut o analiză în ceea ce priveşte epidemia de coronavirus. Analiza făcută de autorităţile americane include informaţii şi despre ţara noastră. Aceasta arată că ultimele decese din cauza virusului ucigaş, în România, ar urma să aibă loc în luna mai.

Data exactă în care ar fi vârful pandemiei în România. Specialiștii americani au făcut anunțul despre sfârșitul crizei

Un studiu făcut de SUA arată că vârful epidemiei de coronavirus în România ar urma să se înregistreze zilele acestea, respectiv pe data de 14-15 aprilie. Institutul de Evaluare a Sănătății din Washington, SUA, mai arată, din datele analizate, că în ţara noastră, ultimele decese cauzate de coronavirus, ar urma să se înregistreze pe data de 7 mai. Informaţiile au fost prezentate în cadrul unei emisiuni la televiziunea Antena 3.

Grupul de Comunicare Socială a anunțat în ultima zi a săptămânii trecute că în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 314 noi cazuri de persoane confirmate cu coronavirus, numărul total al românilor diagnosticați cu virusul ucigaş ajungând la 6.300.

Până pe 12 aprilie, pe teritoriul teritoriul ţării noastre, au fost confirmate 6.300 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus. Dintre persoanele bolnave, 852 au fost declarate vindecate, acestea fiind şi externate din spital.

Specialiștii americani au făcut anunțul despre sfârșitul crizei

Specialiștii americani au făcut anunțul despre sfârșitul crizei. Sursa foto: digi24.ro

Pe de altă parte, specialiştii români susţin că epidemia de coronavirus se va întinde pe o perioadă de 2 ani. De asemenea, aceştia mai spun că intensitatea epidemiei va mai scădea în anul următor.

Va trebui să ne obişnuim să respectăm în mod curent unele dintre aceste măsuri care sunt introduse acum, adică acelea referitoare la măsurile igienice şi la o anumită distanţare socială, fără să fie exagerate. Eu mă aştept ca această pandemie să dureze circa doi ani de zile, sigur, cu o scădere a intensităţii transmiterii probabil în anul următor, iar pe de altă parte aştept, este posibil, să ajungem şi la o situaţie de sezonalitate pentru infecţia cu noul coronavirus”, a afirmat profesorul Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie.