24 feb. 2023 | 11:50

Dănuț Lupu, devăluire cutremurătoare. De ce a vrut să-și pună capăt zilelor în perioada lui de glorie

Știri generale
Dănuț Lupu, devăluire cutremurătoare. De ce a vrut să-și pună capăt zilelor în perioada lui de glorie

Dănuț Lupu a fost unul dintre cei mai talentați fotbaliști care au jucat cu naționala României la Campionatul Mondial de Fotbal din anul 1990. Transferul în Grecia, la Panathinaikos, ar fi trebuit să fie trambulina spre echipe din campionate puternice. Doar că la Atena a făcut o boacănă și a intrat în depresie și chiar a luat pastile, cu gândul să se sinucidă.

De ce a vrut să se sinucidă Dănuț Lupu

Dănuț Lupu a fost transferat în anul 1990 de echipa Panathinaikos. Chiar celebrul Vardis Vardinogiannis a insistat pentru această afacere. Internaționalul român a fost primit excelent și a devenit om de bază, doar că ceea ce trebuia să fie o aventură frumoasă s-a transformat într-un coșmar. A fost arestat pentru că i-a dat un pumn conducătorului clubului. Varianta oficialilor  grupării din Atena a fost că fotbalistul ar fi furat bani din biroul președintelui.

„M-a chemat la el în birou și de acolo m-au arestat. Omul avea o putere extraordinară la vremea aia, cel puțin în perioada 1990 – 1996. Făcea ce voia el în Grecia, chiar numai ce voia el făcea. Acolo era o lege atunci, nu aveai voie să stai mai mult de două săptămâni în arest. Eu am stat vreo lună și jumătate. Eu am fost arestat din cauza faptului că am dat în el. I-am dat un pumn”, a declarat Dănuț Lupu la as.ro.

A fost momentul în care Dănul Lupu a clacat și și-a pus în gând să se sinucidă. A luat mai multe pastile, convins că în acest fel viața lui se va termina.

„Trei zile nu am știut de mine. Eu, dacă am fost vinovat de-a lungul vieții mele, am tăcut din gură, dar dacă știam că nu am nicio vină… Am fost dus la spital. Nu știu ce a fost în mintea mea. (n.r. dacă a vrut să se sinucidă) Da. Trebuia să stau arestat acolo că a vrut el? Orice ar spune lumea, eu am fost arestat din cauza faptului că am dat în el”, a spus Lupu, în cadrul podcastului Tare de tot.

Dănuț Lupu a fost scos din închisoare, după ce fostul președinte al clubului Dinamo, Vasile Ianul, a făcut un drum până în Grecia și a discutat cu familia Vardinogiannis eliberarea fotbalistului. După ce a ieșit din detenție a mai jucat doi ani în Grecia și apoi s-a întors în România, la Dinamo, tot la insistențele lui Vasile Ianul.

Parteneri
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este acuzat manelistul
Redactia.ro
Povestea de film a doi mari actori români. Și-au unit destinele în urmă cu 41 ani. S-au despărţit și s-au regăsit la 21 de ani de la divorț
Click.ro
Mirabela Dauer și-a îngrijorat fanii! Cum a ajuns să arate artista FOTO
Vocea.biz
Un bărbat a montat camere ascunse în bucătărie ca să vadă ce-i pune soția în cafea, care avea un gust tot mai ciudat
Digi24
Acasă la Laura Cosoi. Imagini superbe din casa de poveste a actriței / FOTO
Unica.ro
Undă de șoc pe piața carburanților. Ce se întâmplă la pompă cu benzina și motorina
EVZ.ro
Ce prevestește șarpele de casă. Superstiții legate de șerpi în casă și în curte
Spynews
Marele actor a încetat din viață din cauza unui stop cardio-respirator. Moartea lui a îndoliat toată România
Capital.ro
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash de pe acestea | Mai au doar câteva zile la dispoziție
Antena 3
Fosta soție a unui actor celebru a ajuns să doarmă pe străzi și să mănânce din gunoaie. Cum a fost surprinsă? Atrăgea toate privirile când apărea în public
Avantaje
Creșterea PENSIILOR, în PERICOL! Se SCHIMBĂ toate CIFRELE
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Andreea Tonciu nu îi poate refuza nimic fiicei sale, Rebeca. Bruneta recunoaște că o răsfață prea mult: "Îi plac banii..." / VIDEO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Florin Salam, în genunchi în fața soției după ce Roxana i-a oferit cadou o mașină de lux! Cum arată noul bolid al manelistului
Antena 1
WOW! Carmen Iohannis i-a ȘOCAT pe toți! Cum a apărut în public: s-a văzut...
Impact.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'
Shtiu.ro