17 ian. 2023 | 18:47

Daniel Nuță, dezvăluiri despre rolul lui Vlad Țepeș. Ce a făcut în subsolul unui hotel: “Angajații nu înțelegeau” VIDEO EXCLUSIV

EXCLUSIV
Daniel Nuță, dezvăluiri despre rolul lui Vlad Țepeș. Ce a făcut în subsolul unui hotel: “Angajații nu înțelegeau” VIDEO EXCLUSIV
Daniel Nuta, dezvaluiri despre rolul lui Vlad Tepes

Daniel Nuță, cunoscut publicului din serialele de la Antena 1, precum “Sacrificiul” și “Adela”, piese de teatru, dar și scurtmetraje independente premiate la festivaluri, a mai pus o cărămidă importantă în consolidarea carierei lui, prin interpretarea domnitorului român Vlad Țepeș, în cel de-al doilea sezon al serialului istoric “Rise of Empires: Ottoman”, care a avut premiera pe Netflix la sfârșitul anului trecut. În exclusivitate pentru Playtech Știri, actorul a povestit cum a conturat atât de bine personajul, cum a reușit să mânuiască iataganul, dar și despre reacțiile angajaților hotelului din Turcia unde era cazat și care se minunau de schemele pe care le făcea Nuță la subsolul clădirii.

”M-am luptat atât de tare încât să obțin eu rolul”

Daniel Nuță este absolvent de UNATC și a reușit, de-a lungul timpului, să își adjudece roluri importante, care l-au adus în atenția specialiștilor și a publicului. Serialul “Rise of Empires: Ottoman” i-a adus o popularitate la care a ajuns prin multă muncă, seriozitate și dorința de a-și face meseria cât mai bine. Producția prezintă lupta dintre sultanul Mohamed al II-lea Cuceritorul și Vlad Țepeș:

“Lucrurile s-au construit de mult timp, probabil că din celălalt rol pe care îl fac în producția românească “Egregora” și, în momentul în care a fost nevoie de un Vlad Țepeș pentru producția de la Netflix s-a dat un casting, normal, dar și eu am fost pe lista aceea. M-am luptat atât de tare încât să obțin eu rolul”, a mărturisit, pentru Playtech Știri, actorul.

Daniel Nuță: “Acasă am un raft întreg cu cărți despre Vlad Țepeș”

Nuță s-a prezentat la probe cu o siguranță evidentă, pentru că personajul nu îi era străin. Avea cunoștințe atât teoretice, cât și practice, prin prisma rolului pe care îl interpretase în ”Egregora”:

“Faptul că aveam deja experiența personajului și faptul că acasă am un raft întreg cu cărți numai cu Vlad Țepeș și despre Vlad Țepeș și foarte multe lucruri pe care le cunoșteam în plus și faptul că în cealaltă producție am experimentat lucruri, pe care aici fie le-am adus încă o dată, fie le-am îmbunătățit și normal că a ajutat, bineînțeles. În ”Egregora” filmez din 2018 și a ajutat foarte mult”, ne-a spus Daniel despre atuurile lui față de ceilalți candidați care au aspirat la personajul Vlad Țepeș.

”Au fost niște seri grele de filmare”

Daniel Nuță este genul de actor care nu lasă textul din mână până când nu a simțit că s-a identificat cu personajul pe care îl are de interpretat. Filmările serialului au avut loc în Turcia, în perioada octombrie – decembrie 2021.

În ceea ce privește scenele de luptă, acestea au necesitat cele mai multe ore de repetiții:

“Să învăț coregrafiile de luptă. Au fost niște seri grele de filmare, într-adevăr, am muncit foarte mult pentru treaba asta. Și mai mult decât atât, de partea fizică, partea psihologică. Pot să zic că mi-am dorit foarte tare să fac un personaj complex, mi-am dorit să fac un personaj de la care să nu te aștepți niciodată la următoarea mișcare, la următoarea acțiune. Și am lucrat foarte mult, am stat foarte mult în hotel, cu textul în mână, am citit, l-am recitit, tot căutam dintr-o parte, din alta, mă inspiram dintr-o parte și din alta, ca să ajung la formula ideală pentru personajul meu, personajul nostru până la urmă, că e al tuturor”, a declarat, pentru Playtech Știri, Daniel Nuță.

A învățat schemele de luptă cu iataganul în subsolul hotelul

A deprins mișcările de luptă de la cascadori, dar ca să le poată executa firesc și să nu își pună partenerul de scenă în pericol, respectiv pe actorul turc Cem Yigit Uzümoglu, Daniel își făcuse obiceiul să mânuiască iataganul și în subsolul hotelului:

“Cu multe, multe ore de muncă și în sala de antrenament cu cascadorii, dar și în subsolul hotelului, unde mă duceam noaptea. Mi-au dat cascadorii două iatagane de aluminiu și mă duceam seara în subsol și 2-3 ore stăteam acolo până îmi intra în automatism, pentru că inițial când am pus cele două săbii în mână, creierul îmi dădea o mare eroare.

Nu înțelegea de ce două, de ce așa, de ce sunt mișcările, pentru că sunt total diferite față de cum eram eu obișnuit. Nu se coordonau mâinile, nu pleca informația de la creier către mâini să se miște amândouă și în același timp să îl protejez și pe partener, pentru că nu puteam să dau pur și simplu.

Angajații hotelului veneau pe rând și băgau capul în subsol și nu înțelegeau ce fac acolo, plus că stăteam și cu căștile în urechi, se auzea o muzică foarte dură și o muzică puternică și nu înțelegeau ce fac acolo. Și, la un moment dat, un tip, valet cred că era, a venit, s-a uitat la mine, i-am zis ce fac acolo și mi-a zis: “Arată-mi și mie!”. Și a stat să-mi fac eu momentul, să vadă el că eu îmi fac momentul de cascadorie acolo”, ne-a spus Daniel Nuță.

Citește și: Interviu savuros cu Victor Dorobanțu, Mână din „Wednesday”. Ce spune despre Jenna Ortega. „Cel mai apropiat mi-a fost Luis Guzman” VIDEO EXCLUSIV

Daniel Nuță: “E abia începutul”

De când era student la UNATC, Daniel Nuță a încercat să fie atent la detalii, la situații și la oamenii din jurul lui. Nu a avut un model de urmat, ci s-a străduit să devină mai bun cu fiecare zi.

“Toți oamenii și toate filmele pe care le-am văzut au contribuit. Nu am un anumit mentor, nu e acea persoană, toate sursele de inspirație și toate dorințele mele de copil, de adolescent, mai târziu, care voia să facă și el lucruri faine. Și s-au întâmplat într-un fel sau altul și e abia începutul”, a subliniat el.

Actorul se declară mulțumit de banii câștigați:

“Da, întotdeauna, dacă muncești, ești mulțumit. Investesc în mine și în sănătatea mea, să pot să fac alte proiecte mai departe, deocamdată nu am alte planuri”, a mai precizat el.

 

 

Video: Dragoș Enăchescu

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Românii, avertizați de șeful ANPC. Mare atenție la ce cumpărați de sărbători
EVZ.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
O legendă a cinematografiei a încetat din viață. S-a stins o mare stea
Capital.ro
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii, înainte de Paşte
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
VEȘTI bune de la Guvern. Cine beneficiază de PENSIE înainte de termen
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro