Daniel Băluță, super gest pentru bătrânii care vând verdeață pe trotuar. Fapta lui a devenit virală VIDEO

Daniel Băluță, super gest pentru bătrânii care vând verdeață pe trotuar. Fapta lui a devenit virală VIDEO
Ce decizie a luat Daniel Băluță în privința bătrânilor ce vând verdeață pe trotuar

S-au iscat foarte multe controverse de-a lungul timpului atunci când a venit vorba despre bătrânii ce vând verdeață pe trotuar. Multă lume nu a fost de acord cu faptul că aceștia primesc amenzi, în timp ce alți oameni i-au criticat pentru că își expun marfa la orice colț de stradă. Pentru a le oferi ajutorul său și a trece peste aceste probleme, Daniel Băluță a făcut un super gest.

Daniel Băluță, decizie ce a impresionat mulți români. Ce a făcut pentru bătrâni

Daniel Băluță a decis să facă o schimbare în rândul bătrânilor ce vând verdeață pe trotuar. Pentru ca aceștia să nu se mai confrunte cu amenzi usturătoare, primarul sectorului 4 a amenajat în Piața Berceni-Olțeniței câteva tarabe sociale. Această decizie le va permite tuturor ce au o situație financiară precară să aibă parte de un loc doar al lor, fără a mai sta pe stradă.

„Oricât de greu ar fi pentru unii dintre noi, nu putem permite ca trotuarele să fie transformate în bazare ambulante.
Știu însă și faptul că sunt foarte multe persoane vârstnice care nu-și permit să închirieze un loc în piețele din sectorul nostru, așa că le întindem o mână de ajutor și le oferim acces gratuit la tarabele sociale amenajate la Piața Berceni-Olteniței.

Prin urmare, astăzi, colegii de la Poliția Locală le-au arătat drumul și au condus câteva dintre aceste persoane către tarabele pe care le au la dispoziție. Sper ca oamenii să înțeleagă și să aleagă această variantă în detrimentul celei de a se așeza cu orele la colț de stradă, riscând și confiscarea legumelor, dar și amenzi.”, a scris Daniel Băluță pe Facebook.

Prețurile uriașe de la Piața Sudului. De ce multă lume nu își permite un spațiu acolo

Vestea a fost extrem de bine primită în rândul internauților, mai ales pentru că un spațiu comercial în Piața Sudului atinge sume imense după renovare. Proiectul de milioane de euro, ce a fost finalizat într-un an și trei luni, este format din trei corpuri de clădiri modernizate și destinate activităților comerciale.

Deși centrul comercial arată extrem de bine și prezintă finisaje de calitate și o poziționare excepțională, mulți nu s-au îngrămădit în momentul în care spațiile au fost scoase la licitație de către Consiliul local. Prețurile ar fi unele prea mari, astfel că mulți dintre cei ce și-ar dori să lucreze la Piața Sudului nu își permit să aibă parte de un asemenea loc.

“Prețul de la care pornește licitația e de 30 de euro. Să spunem că rămâne așa. O chirie de în vechea piață era de aproximativ 1000 lei pentru 30 mp. Acum, pentru același număr de metri pătrați am plăti 900 euro, adică aproximativ 4000 lei. Niciodată nu vom reuși să plătim o astfel de chirie și să scoatem și profit. Suntem disperați pentru că nu mai muncim de un an și trei luni.

Ne dorim să revenim la muncă, pentru că nu mai avem din ce trăi. O altă mare problemă o reprezintă faptul că ni se cere chiria în avans pe 12 luni. Adică aproximtiv 10.000 euro. Dacă noi avem afacerea închisă de aproape un an și jumătate, de unde am putea avea atâția bani?”, a declarat unul dintre foștii chiriași din Piața Sudului, pentru Impact.ro.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI