Dani Mocanu, probleme iar cu poliția din cauza ultimului videoclip. România, revoltată de gestul lui

Dani Mocanu, probleme iar cu poliția din cauza ultimului videoclip. România, revoltată de gestul lui
Dani Mocanu, din nou în vizorul poliţiştilor. Ce a făcut acum manelistul

Val de indignare şi revoltă în România. Dani Mocanu are probleme mari din cauza ultimului videoclip. Toată lumea îl critică pentru gestul făcut de “dragul grandomaniei”.

Dani Mocanu, dur criticat de români

Cu aproape 4,5 milioane de vizualizări în doar câteva zile, videoclipul piesei “Stop România” a stârnit revoltă în rândul românilor. Drept urmare, Dani Mocanu are probleme iar cu poliţia. În imagini, apare un leu rănit şi vizibil slăbit, iar manelistul riscă acum un dosar penal. Se pare că internauţii au făcut mai multe plângeri către Garda Naţională de Mediu, aceştia fiind indignaţi şi scandalizaţi de imaginile din clip. Dani Mocanu nu este la prima abatere a legii, artistul fiind acuzat de autorităţi de trafic de persoane şi proxenetism.

Pentru a se apăra, acesta a postat, pe YouTube, un video în care explică faptul că toate acele răni sunt, de fapt, machiaj pentru ca animalul să pară mai fioros.

“Vreau să fie clar pentru toţi oamenii răi. Acest videoclip, care a spart topurile în România, a stârnit tot felul de lucruri. Leul a fost tratat ca un bebeluş, i s-a oferit tot ce şi-ar putea dori vreodată. Nu a fost maltratat. Voi nu aveţi altceva de făcut acasă? Nu îmi este frică de nimeni şi de nimic. Poliţia nu are ce să facă pentru că totul a fost legal”, a spus cântăreţul de manele.

Secretarul general al Guvernului, mesaj dur pentru Mocanu

Printre cei care au reacţionat public la vederea acestor imagini incredibile s-a numărat şi  Antonel Tănase, secretar general al Guvernului.

“Dragii mei, scriu acest status cumva revoltat, dar și răscolit. Îmi vine greu să înțeleg cum o persoană publică poate, în 2020, să se filmeze cu un animal sălbatic, fiind indiferent la rănile și la starea clară de disconfort ale animalului.

Mi-au fost arătate astăzi videoclipul cântărețului de manele Dani Mocanu, unde un leu este ținut în lanț și obligat “să se conformeze” directivelor cântărețului, dar și capturi din acest videoclip, unde se observă clar că leul este rănit la cap și la unul dintre membre. Pe lângă leziuni, animalul îmi pare și amețit, deci cred că a fost sedat ca să “stea cuminte, ca o pisică”.

Ține de bunul simț elementar, de umanitate și de lege să ne purtăm frumos cu animalele. Ele sunt înzestrate cu simțuri, le este frică, sunt bucuroase, simt singurătatea sau plăcerea, sunt ființe care merită respect și iubire. Animalele nu sunt obiecte la bunul nostru plac, iar cele sălbatice nu au ce căuta într-o casă, la o filmare.
Sunt dezamăgit de unii dintre contemporanii noștri care nu înțeleg că blândețea și bunătatea sunt singura manieră în care putem trata prietenii necuvântători.

Ca unul dintre inițiatorii Poliției Animalelor și mai ales ca OM, nu pot sta pasiv la imaginile îngrozitoare pe care le-am văzut azi.

De aceea, mâine dimineață la prima oră, voi depune la Parchet această sesizare împotriva acelui individ care nu doar că încă nu a înțeles că nu este etic să fii crud cu animalele, dar este și ilegal.

Totodată, Ministrul de Interne, Marcel Vela, a fost informat și împreună vom lua măsurile necesare”, a scris Antonel Tănase, pe Facebook.