Dăncilă vrea să rezolve problema antisemiților: ce a spus la Auschwitz

Dăncilă vrea să rezolve problema antisemiților: ce a spus la Auschwitz

Viorica Dăncilă se află în această săptămână în Polonia, dar tot nu a ratat ocazia unei intervenții la Antena 3, pentru a povesti cum speră să rezolve problema antisemiților din Europa.

Din momentul în care a ocupat poziția de premier al României, Viorica Dăncilă s-a înhămat la un număr impresionant de proiecte ambițioase. Prea puține dintre ele s-au materializat, cel mai ”dureros” dintre ele fiind cel care ține de infrastructura țării noastre sau, mai precis, de lipsa autostrăzilor. Trecând peste aceste detalii de fond, Dăncilă visează în această perioadă la soluționarea valului de antisemitism din Europa care devine din ce în ce mai agresiv.

Proiectul ei pentru soluționarea curentului de rasism împotriva evreilor a fost explicat în doar câteva cuvinte printr-o intervenție telefonică la Antena 3, miercuri seară. Printre altele, premierul a insistat pe poziția privilegiată pe care o are în Uniunea Europeană în această perioadă, ca ocupantă a președinției Consiliului UE.

„Ca prim-ministru, pe lângă reglementările legislative, cred că trebuie să mă implic în desfășurarea unor evenimente, alături de domnul ambasador, alături de Tova Ben Nun-Cherbis, de cei care vor să vină în spațiul public și să vorbească despre istorie, despre ceea ce s-a întâmplat, despre lupta împotriva antisemitismului, dar în același timp implicarea mea trebuie să fie și la nivel european, să profit de cele șase luni de mandat al Președinție rotative, astfel încât vocea noastră să fie auzită în toate statele membre ale Uniunii Europene”, a afirmat Viorica Dăncilă, miercuri seară la Antena 3, întrebată despre participarea la Marșul Internațional al Vieții, eveniment educațional anual care presupune parcurgerea pe jos a distanței de la Auschwitz la Birkenau.

În această săptămână, în zilele de miercuri și joi, premierul se află în Polonia. Ieri a participat la Conferința șefilor de guvern ai statelor din Europa Centrală și de Est de la Varșovia. Astază, Dăncilă se va afla la Auschwitz de la ora 12:45 la poarta de mai sus cu însemnul ”Arbeit Macht Frei” (Munca te va elibera). De la 13:30, va participa la Marșul Internațional al Vieții 2019 și la o ceremonie comemorativă. Printre ceilalți participanți se numără ambasadorul Israelului în Polonia – David Saranha și Tova Ben Nun-Cherbis.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI