Dăncilă poate să vină la dezbatera lui Iohannis: condițiile impuse de Orban, spre surprinderea tuturor

Viorica Dăncilă a făcut mai multe apropouri în ultimele zile că se va prezenta la dezbatera lui Iohannis cu jurnaliștii de astăzi. În mod suspect, Orban este de acord, cu o condiție.

Tensiunea premergătoare celui de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidențiale a explodat în ultimele zile. Limbajul folosit de oficialii PSD a devenit din ce în ce mai agresiv, s-au făcut mai multe referințe xenofobe la lagăre de concentrare de către Olguța Vasilescu, iar paginile de Facebook ale partidului Social Democrat au început să promoveze știri false fără niciun fel de rușine.

Problema majoră a lui Dăncilă în aceste săptămâni ține însă de refuzul lui Iohannis de a participa alături de ea la o dezbatere publică. Într-un set de declarații făcute la Realitatea PLUS, Orban a acceptat acea posibilitate, cu condiția ca liderul PSD să stea public, nu pe scenă și fără să comenteze.

„Nu cred că va veni. Dacă vine poate să stea în public, nu știu ce să facă. Nu poți să participi la un eveniment organizat de altcineva. Nu poți intra în casa cuiva fără să fii invitat. Nu cred că se va pune într-o situație atât de penibilă. Să vină să ce? Să strice o dezbetere care este organizată de candidatul la Președinție. (..) I-am spus că dacă vrea să discute cu cineva poate discuta cu mine, să îi arăt ce nenorociri a făcut. Eu nu am invitat-o la o dezbatere. Să stea de vorbă cu mine, care culeg toate bombele cu ceas lăsate în instituții. Cu Dăncilă nu avem ce discuta, pe scurt”, a spus Ludovic Orban, la Realitatea PLUS, întrebat despre varianta în care Viorica Dăncilă va veni marți la dezbaterea organizată de Klaus Iohannis, potrivit Mediafax.

În ceea ce privește refuzul președintelui țării de a participa la o dezbatere cu Dăncilă, Orban este de acord cu decizia respectivă și i se pare o idee bună.„Mi se pare o decizie bună. Ce să discuți cu doamna Dăncilă? Mi se pare inutilă o astfel de dezbatere. Să ne coborâm la nivelul minciunilor nerușinate ale PSD? Nu îi vedeți ce mint? Au dat lista spitalelor pe care le închidem. Unde scrie în programul nostru de guvernare asta? Toată ziua mint cu nerușinare că tăiem pensii, salarii, că dăm afară 400.000 de angajați din sectorul public. Sunt niște minciuni asumate public, niște nebunii, niște inepții fără margini”, a concluzionat premierul liberal.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI