Dăncilă joacă ping pong și atacă guvernul: ”suntem oameni corecți și responsabili”

Dăncilă joacă ping pong și atacă guvernul: ”suntem oameni corecți și responsabili”

Invitată într-o emisiune de la TVR1, Viorica Dăncilă a profitat de ocazie pentru a juca un ping-pong și a justifica comportamentul PSD din parlament, când vine vorba de aprobarea guvernului Orban.

După ce a fost demisă din poziția de premier al României, Dăncilă continuă să fie liderul absolut al PSD și candidatul la alegerilor prezidențiale din partea social democraților. Asta înseamnă că este în campanie electorală și, în fiecare înfățișare la TV, încearcă să fie mai prietenoasă cu publicul larg, să pară de gașcă. La TVR1, a încercat să facă asta printr-un joc de ping-pong împotriva lui Ionuț Cristache în cadrul emisiunii Președinte de votat.

După ce guvernul va trece de votul parlamentarilor, fiecare ministru trebuie să fie certificat de comisiile de specialitate din Parlament. Multre dintre acestea sunt controlate de PSD. Ca urmare, Orban depinde de bunătatea PSD și, implicit, a lui Viorica Dăncilă. 

„Noi nu vorbim de ‘beţe în roate’, cei care sunt bine pregătiţi, bineînţeles că vor trece de comisii. Cei care nu sunt bine pregătiţi vor avea aviz negativ, aşa cum s-a întâmplat şi cu miniştrii noştri, aşa cum se întâmplă de fiecare dată, suntem oameni corecţi şi responsabili”, a declarat Viorica Dăncilă, miercuri, la TVR 1, întrebată care va fi strategia PSD în raport cu PNL la votul de învestitură a noului Guvern şi la partea de audieri a miniştrilor în comisiile de specialitate.

În același context, a insistat din nou pe faptul că nu poate gira un guvern care, în opinia ei, are ca scop micșorarea salariilor și pensiilor.

„Eu nu pot să girez un Guvern care nu are program de guvernare. Dacă vedeam un program de guvernare în care spunea: nu o să tai pensii şi salarii, de la 1 ianuarie aplic creşterea care este prevăzută în programul de guvernare, nu o să întrerup programele de dezvoltare locală PNDL 1 şi PNDL 2, o să continui investiţiile, nu o să măresc impozitele, nu o să măresc TVA-ul, atunci era un program serios, vedeam că este un program benefic pentru români şi atunci poate votam şi noi. Dar, dacă noi mergem la vot şi votăm acest Guvern condus de Ludovic Orban şi peste o săptămână ia măsuri împotriva românilor, eu atunci ce să fac, sunt parte a acestui… Într-un an de zile, aceste partide-foarfecă ce întotdeauna au ştiut să taie de la români pot face rău românilor, prin votul meu eu girez ceea ce fac ei şi nu putem să facem acest lucru”, a adăugat fostul premier în studioul TVR.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI