Dăncilă îl acuză pe Iohannis că-i minte pe români. Ce s-a întâmplat de fapt

Dăncilă îl acuză pe Iohannis că-i minte pe români. Ce s-a întâmplat de fapt

Premierul Viorica Dăncilă i-a trimis iar lui Klaus Iohannis câteva săgeți pline cu venin. De data aceasta îl acuză că dezinformează în mod intenționat opinia publică, în legătură cu pensiilor de stat.

„Am constatat, pentru a nu ştiu câta oară, că preşedintele Iohannis nu are nicio limită! Am avut senzaţia că ne-am întors în timp, în anul 2013, când un alt preşedinte promulga doar bugetul asigurărilor sociale de stat cu aceleaşi minciuni. Preşedintele României îi dezinformează din nou pe români, inventând explicaţii ridicole. Este un joc electoral pe care îl face însă pe spatele românilor”, a declarat Dăncilă.

Dăncilă consideră că declarațiile șefului statului sunt iresponsabile, deoarece creează suspiciuni, fără a avea nicio bază reală, asupra faptului că nu ar exista bani la buget pentru pensii.

„Domnul preşedinte Iohannis dovedeşte că nu cunoaşte lucruri elementare când a afirmat că lipsesc 1,4 miliarde lei de la bugetul de pensii. În realitate, după foarte mulţi ani, în 2019 bugetul va avea un excedent de 1,7 miliarde lei ca urmare a măsurii transferului contribuţiilor de la angajator la salariaţi, o altă măsură pe care domnul preşedinte Iohannis a criticat-o”, a explicat Dăncilă.

Mai mult, Premierul României afirmă că dacă s-ar fi luat după ce zice președintele și partidul său, „pensiile românilor ar fi fost mult mai mici decât în prezent.”

„Consider total iresponsabile declaraţiile domnului preşedinte, care se joacă cu sentimentele oamenilor şi creează în rândul pensionarilor îngrijorări că nu există bani de pensii, afirmaţie care nu are nicio bază reală. Oare ce urmăreşte domnul preşedintele prin insistenţa pe temele care induc nesiguranţă în rândul pensionarilor? Pregăteşte terenul pentru vreo decizie de amputare a drepturilor pensionarilor din partea formaţiunilor politice pe care le susţine pe faţă, cum s-a întâmplat în trecut?”, a adăugat Viorica Dăncilă.

Așadar, Dăncilă îi asigură pe pensionari că nu au niciun motiv pentru care să-și facă griji, deoarece ea se va ține de cuvânt și va majora pensiile. Majorarea ar urma să aibă loc de la 1 septembrie, adică cu vreo trei luni mai devreme decât era prevăzut, pentru că „Guvernul are bani”, afirmă Dăncilă.

În plus, Premierul le va mai face un cadou pensionarilor – bilete de tratament balnear, din fonduri de 335 milioane de lei. Hotărârea va fi adoptată de Guvern și prevede aproximativ 60.000 de astfel de bilete.

Klaus Iohannis și-a început campania electorală, iar atacurile la adresa puterii sunt unele extrem de acide și bine țintite. Astfel, președintele a acuzat Guvernul că nu are bani pentru a mări pensiile românilor.

„Asiguraţi-vă că finanţarea acestor cheltuieli se face cu respectarea legii, adică sumele corect calculate să fie incluse în buget în totalitate şi aprobate prin lege pe o perioadă de un an, deci până la sfârşitul anului în curs. Calculele arată că lipsesc circa 1,4 miliarde lei pentru acoperirea în integralitate a pensiilor pe anul curent, 2019”, a spus şeful statului.

Sursa: Agerpres
Urmăriți Playtech.ro și pe