Iohannis a criticat PSD-ALDE, din nou: ”Guvernul experimentează tot felul de așa-zise reforme”

Iohannis a criticat PSD-ALDE, din nou: ”Guvernul experimentează tot felul de așa-zise reforme”

Un număr mare de măsuri legislative din ultimele luni au dus economia țării noastre într-o situație foarte tensionată. În timp ce riscăm să intrăm într-o nouă criză cu repercusiuni grave, Iohannis a criticat din nou Guvernul PSD-ALDE.

Joi, 7 martie 2019, a avut loc în Capitală gala Women in Economy. Evenimentul a fost menit să scoată în evidență performanțelor femeilor de afaceri din țara noastră. Printre personalitățile care au transmis un mesaj celor prezenți la eveniment s-a numărat și președintele țării. Inițial, comunicatul din partea lui Iohannis a vizat evenimentul, dar nu a durat mult până când a deviat spre criticarea Guvernului și alianței PSD-ALDE din spate.

„Îmi face o deosebită plăcere să transmit «La mulți ani!» femeilor de afaceri, în ajunul Zilei de 8 martie. Felicitări pentru contribuția semnificativă a dumneavoastră la dezvoltarea economică și socială a României! Salut demersul Confederației Naționale pentru Antreprenoriat Feminin de a crea o platformă comună, de cooperare internațională a confederațiilor patronale, ca exemplu de bune practici în materie de armonizare a intereselor și promovare a mediului de afaceri. O economie performantă, flexibilă și competitivă trebuie să mobilizeze întreg talentul antreprenorial de care dispune societatea noastră. Avem nevoie de întreprinderi prospere, mari, mici și mijlocii, atât autohtone cât și străine. Indiferent de perspectiva din care privim lucrurile, economia noastră va prospera doar prin implicarea tuturor jucătorilor săi, iar femeile antreprenor știu foarte bine să lupte pentru succesul economic”, a transmis șeful statului, prin intermediul consilierului prezidențial Cosmin Marinescu, conform unui comunicat al Președinției.

„În acest context, fac din nou apel la coerență și responsabilitate din partea Guvernului. Progresele înregistrate de societatea românească riscă să fie anulate prin lipsa de predictibilitate și transparență a măsurilor fiscale promovate intempestiv și în contradicție cu realitățile economiei de piață! În ultima perioadă, vedem cum Guvernul experimentează tot felul de așa-zise reforme și revoluții fiscale, ori după ureche, ori după modele discutabile. Se iau decizii în mod arbitrar, în spatele ușilor închise, cu ignorarea legii și a realităților economice”, a completat Iohannis, în speranța că va convinge executivul să dea dovadă de responsabilitate în proiectele sale viitoare.

Concluzia comunicatului din partea președintelui României a fost una destul de dramatică, sub formă de avertisment. „Avem nevoie de soluții de pe urma cărora câștigă toată lumea. Am arătat de multe ori că României îi lipsește o viziune clară, inteligentă și pe termen lung asupra dezvoltării antreprenoriale. România antreprenorială are nevoie de decizii responsabile, nu de măsuri populiste, fără susținere pe termen lung, care sfârșesc prin a adânci distorsiuni și dezechilibre deja existente. În ceea ce mă privește, pot să vă asigur că voi rămâne și în continuare la fel de ferm în apărarea valorilor democrației, ale statului de drept și ale economiei de piață”, a conchis Iohannis.