Dăncilă critică ”circul” din țară: Ce afirmații arogante a făcut de la Bruxelles

Ajunsă de curând la Bruxelles, ”somitatea politicii românești” s-a aruncat la niște afirmații foarte curajoase la adresa opoziției. Dâncilă a aflat de ”circul” din țară și s-a aruncat la mai multe ironii ieftine.

Miercuri, în Parlament, s-a încercat fără succes demiterea lui Dragnea din poziția de președinte al Camerei Deputaților. Gestul a ofensat-o și a speriat-o pe Dăncilă care pus imediat mâna pe telefon și le-a acordat un interviu celor de la Antena 3.

Discursul doamnei premier a început cu câteva declarații pe marginea președinției Consiliului UE. În opinia sa, acesta este un test pentru întreaga Românie, dar este important de reținut că nu va fi influențat de MCV. Optimismul lui Dăncilă a a fost atât de mare încât a afirmat că ”România nu va mai avea această măsură discriminatorie (monitorizarea MCV).” până la finalul mandatului.

Întrebată de relația sa cu președintele țării, prim-ministrul a ținut să menționeze că ”nu prea mai colaborează”. Apogeul intervenției la postul TV a constat în clasificarea evenimentelor de miercuri din Parlament ca fiind ”un circ”. Tonul condescendent a continuat cu alte câteva cuvinte încărcate de aroganță.  ”Când vrei un alt guvern, trebuie să câștigi încrederea electoratului și nu prin acest circ, prin aceste jigniri. Cred că unii s-au obișnuit să vină la guvernare fără să câștige alegerile”, a mai declarat premierul.

„Am încercat să am o abordare cât mai neutră, pentru că de fiecare dată am avut acest principiu că lucrurile trebuie să le rezvolvăm în România și nu să venim cu ele la Bruxelles. Nu avem o problemă a majorității, dar în același timp trebuie mai multă responsabilitate din partea celor care s-au implicat în acest joc de teatru din Parlament.

Dacă au îmbrăcat haina unor demnitari, trebuie să se comporte ca atare. Nu cred că este normal și benefic ca în timp ce Guvernul vine la Bruxelles, în România să se facă atâta circ, lucru care ar putea influența modul de abordare a României. Vorbeam ca toți să ne implicăm pentru o președinție care să fie apreciată. Tocmai am văzut cum să nu ne comportăm. Trebuie să câștigi increderea oamenilor, dar nu prin jigniri. Un Guvern îl schimbi când ai majoritate, când ai suport popular”, a afirmat Viorica Dăncilă.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI