21 ian. 2019 | 18:55

Dăncilă se „conversează” cu Iohannis prin scrisori. Ce vrea acum premierul?

Știri generale
Dăncilă se „conversează” cu Iohannis prin scrisori. Ce vrea acum premierul?

Conflictul dintre premier şi preşedinte pe subiectul miniştrilor ia amploare. Dăncila i-a trimis lui Iohannis o scrisoare în care îi cere insistent să îi numească drept miniştri pe Lia Olguta Vasilescu şi pe Mircea Drăghici.

Premierul Viorica Dăncilă i-a transmis, în cursul zilei de 21 ianuarie, președintelui României, Klaus Iohannis  o scrisoare de răspuns la adresa din 17 ianuarie 2019 privind condițiile de legalitate în legătură cu propunerile de numire în funcția de viceprim-ministru, ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice a doamnei Lia-Olguța Vasilescu și a domnului Mircea-Gheorghe Drăghici în funcția de ministru al Transporturilor.

Premierul menţionează că în calitate de prim-ministru, în virtutea votului de încredere obţinut în Parlament, beneficiază de dreptul exclusiv de apreciere şi de alegere a persoanelor propuse a face parte din echipa guvernamentală pe care o conduce. De asemenea, Dăncilă susține că cele două propuneri respectă toate condiţiile prevăzute de Constituţia României.

„Având în vedere faptul că cele două propuneri respectă toate condițiile prevăzute de Constituția României, republicată și de legile organice aplicabile, reiterez solicitarea de emitere a decretelor prezidențiale prin care doamna Lia-Olguţa Vasilescu să fie numită în funcția de viceprim-ministru, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice și domnul Mircea-Gheorghe Drăghici să fie numit în funcția de ministru al Transporturilor,” a scris Dăncilă în scrisoare.

În urmă cu câteva zile, președintele Klaus Iohannis i-a trimis o scrisoare premierului Viorica Dăncilă, în care a explicat motivele pentru care a refuzat pentru a treia oară numirile lui Mircea Drăghici și Olguța Vasilescu în Guvernul României.

Șeful statului a precizat atunci că nu poate accepta ca cei doi să conducă ministerele Dezvoltării și Transporturilor, deoarece nu fac „dovada îndeplinirii tuturor condițiilor de legalitate”. Mai exact, Klaus Iohannis a precizat atunci că cei doi nu fac dovada îndeplinirii condiției prevăzute de Legea nr. 90/2001, respectiv aceea de a nu fi suferit condamnări penale, adică nu au depus cazierul judiciar la dosar.

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
Ungaria se UNEȘTE cu România. Moment istoric. S-a aprobat chiar azi, 25 aprilie
Capital.ro
Hidroelectrica, anunț important pentru toți clienții! Schimbările anunțate pentru următoarea perioadă
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
Adio COZI la SGR! Un nou DISPOZITIV de COLECTAT STICLE
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro