Cuvântul picior din engleză ar putea lăsa o profesoară din România fără loc de muncă

Cuvântul picior din engleză ar putea lăsa o profesoară din România fără loc de muncă

Învățământul românesc atinge un nou record de penibil, după ce o profesoară de engleză a fost cercetată disciplinar pentru că a predat cuvântul picior – ”foot” elevilor de clasa a treia.

După ce am dezbătut timp de un an o serie stufoasă de greșeli din manualele unice aprobate de Ministerul Educației, o nouă situație ciudată a fost raportată în urmă cu câteva zile de Adevărul. Aceasta din urmă vizează o profesoară de engleză la clasa a treia.

Profesoara din Cluj a fost subiectul unei cercetări disciplinare pentru utilizarea de cuvinte obscene în procesul educațional. Evenimentul s-a petrecut în ora de engleză în care copiilor de clasa a treia le erau predate părțile corpului omenesc, conform unei postări pe Facebook.

Problema majoră a fost derivată din predarea cuvântului picior în engleză, tradus ”foot”. Este important de reținut că asocierea de caractere ”oo” se pronunță ”u” în limba lui Shakespeare. Ca de fiecare dată într-un astfel de set de circumstanțe, problema a plecat de la un părinte binevoitor care a considerat că profesoara îl învață cuvinte obscene pe copilul său de clasa a treia.

Deși au luat la cunoștință setul de circumstanțe, oficialii Inspectoratului Școlar Județean Cluj susțin că nu a existat o plăngere oficială, doar o sesizare. „La începutul lunii ianuarie, s-a primit un telefon la Inspectorat, o persoană care nu şi-a spus numele a descris situaţia fără a preciza şcoala unde s-ar fi întâmplat un asemenea incident. A rămas să trimită o sesizare scrisă cu toate detaliile, sesizare care nu a mai ajuns la noi”, spune Amalia Gurzău, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului Şcolar. Ea mai precizează că momentat nu se desfăşoară nicio anchetă pe această temă la Inspectorat, neexistând o plângere oficială. „Nu ştim nici măcar unde s-a întâmplat siutaţia descrisă”, a mai precizat Gurzău.

În același timp, nu este exclus ca plângerea să se fi depus la direcțiunea unității de învățământ din Cluj și să dureze câteva zile până când va fi înaintată inspectoratului din localitate. Întreaga postarea pe Facebook care detaliază fluxul de evenimente poate fi parcursă mai jos.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI