Dana Rogoz a divulgat un secret neștiut de fanii ei. S-a întâmplat acum 8 ani și nimeni nu a observat EXCLUSIV

Dana Rogoz a divulgat un secret neștiut de fanii ei. S-a întâmplat acum 8 ani și nimeni nu a observat EXCLUSIV
Dana Rogoz a divulgat un secret nestiut de fanii ei. S-a intamplat acum 8 ani si nimeni nu a observat

Dana Rogoz a fost mezina echipei care a realizat în 2002 unul dintre cele mai apreciate seriale de televiziune românești din toate timpurile, „La bloc”. Ea a acceptat să-și reamintească pentru cititorii playtech.ro o serie de amintiri din primele săptămâni de filmare, pe vremea când nu avea încă nici 16 ani.

Dana Rogoz, curiozități despre serialul „La Bloc”

Dana Rogoz, mezina serialului „La bloc”, a vorbit cu playtech.ro despre producția despre care spune până astăzi că i-a marcat viața în mai multe feluri.

„Eram mezina echipei, dar lucrul ăsta eu nu l-am resimțit în niciun fel. Adică cunoaștem o mare parte din echipă, fiindcă mai colaborasem înainte la . În plus, eram un copil matur, responsabil, dar și foarte independent.

Într-un fel crescusem pe platourile de filmare, iar asta își aduce unele avantaje. Așa că nu pot spune că a existat cineva care a simțit nevoia să fie atentă la mine, să fie mai mămos sau să joace rolul de tata pentru mine, acolo, la filmări”, a început Dana Rogoz seria mărturisilor pentru playtech.ro.

A luat BAC-ul pregătindu-se cu seriozitate pe platourile de filmare

Adaugă imediat însă și amănuntul conform căruia echipa i-a plăcut mereu, iar asta a contact enorm în stabilirea unei atmosphere care avea să nu o mai părăsească de atunci încoace.

„S-a stabilit repede între noi o atmosferă de familie. Eram atât de uniți la un moment dat, încât pot spune că atunci când Mariana Dănescu trebuia să aducă un copil pe lume, am participat într-un fel anume noi toți la acel eveniment  pe care nu cred că pot să-l exprim pe deplin în cuvinte”, spune ea.

Primele luni de filmări nu au fost însă deloc ușoare pentru Dana Rogoz. Și asta nu fiindcă munca i se părea dificilă sau fiindcă nu ar fi rezonat cu rolul încredințat, cel a tinerei și seducătoarei Mimi Curcă.

Ci fiindcă a trebuit deopotrivă să se pregătească și pentru absolvirea liceului și susținerea cu brio a examenului de Bacalaureat. Ca să nu mai vorbim și despre examenul de admitere la facultate, care bătea și ăla la poartă.

„Echipa a înțeles că aveam nevoie să mă retrag să-mi fac temele și mi-au pus la dispoziție o camera specială în care să mă pregătesc în paralel și pentru școală. Așa că în pauzele de filmări, eram în camera special, făcându-mi temele.

Am fost un copil studios și mă mândresc și azi că am fost șef de promoție la Liceul Gheorghe Lazăr, la secția de filologie. În plus, am reușit să mă pregătesc bine și pentru Bacalaureat, unde am reușit să obțin media finală 9,79.”, adaugă aceeași Dana Rogoz.

Dana Rogoz a filmat un episod special fiind însărcinată

În cei cinci ani și mai bine de filmări, Dana Rogoz spune că a cunoscut mulți oameni deosebiți, cu care încearcă și astăzi să țină legătura.

„Distribuția aceea, specială, nu a fost din primul moment adusă pe platou. Mulți au venit după începutul serialului. E cazul Laurei Cosoi sau a lui Emil Mitrache, ca să dau doar două exemple.

Pe de altă parte, unii veneau de departe, cum ar fi cazul colegului Mihai Coadă, care făcea naveta și venea din Ploiești, unde era actor profesionist. Ani buni, cam jumătate sau și mai bine din săptămână ne-o petreceam pe platourile de filmare, jucând sau repetându-ne rolurile.

Am încercat să ținem legătura cât mai mult posibil, pentru că viața te așază în tot felul de situații. Însă mai vorbim și azi, periodic. Cu Alina Chivulescu și Laura mă simt și astăzi foarte apropiată!”, arată ea.

Pe de altă parte, Dana Rogoz nu a uitat nici amănuntul cu totul special, consumat la turnarea episodului dedicat aniversării primilor zece ani de la lansarea serialului, producție care a plecat la drum exact la 1 aprilie 2002:

„Puțină lume știa, dar am filmat atunci fiind însărcinată cu Vlad. Fiind slăbuță de felul meu, nu s-a văzut!. Așa că serialul ăsta mi-a marcat viața în mai multe feluri!”.  Între timp, Dana Rogoz și soțul ei, Radu Dragomir, unul dintre scenariștii și regizorii serialului, au împreună doi copii, pe Vlad Luca și Lia Dragomir.