Dana Rogoz a descoperit cum să își protejeze copiii de războiul din Ucraina. Cum procedează VIDEO

Dana Rogoz a descoperit cum să își protejeze copiii de războiul din Ucraina. Cum procedează VIDEO
Cum își protejează Dana Rogoz copiii în contextul războiului?

Dana Rogoz a descoperit cum poate să își protejeze copiii de războiul din Ucraina. Celebra actriță a mărturisit că este atentă la modul în care le livrează informații micuților săi în contextul actual. „Este absolut normal să îi ferești de știrile care îi pot afecta emoțional, dar să nu ascunzi adevărul”, a mărturisit actrița. Cum procedează vedeta în această situație și ce crede că e cel mai bine pentru moștenitorii ei?

Dana Rogoz, metodă ideală pentru copiii ei: cum îi protejează de războiul din Ucraina?

Dana Rogoz a discutat despre grija pentru cei doi copii, mai ales în situațiile sensibile precum pandemia de COVID-19 sau războiul dintre Rusia și Ucraina.

Lia și Vlad sunt cea mai mare bucurie din viața șatenei care încearcă să facă cea mai bună treabă în rolul de părinte. Ea este de părere că nu trebuie să ascundă adevărul micuților, deși poate nu înțeleg pe deplin situația. Cu toate astea, ei trebuie feriți de știrile care îi pot afecta emoțional la o vârstă atât de mică.

„Desigur, depinde foarte mult de vârsta copilului, există multe materiale care te pot ajuta în calitate de părinte, ca să știi exact cum să pui problema. Sigur, cu Lia nu există încă vreo discuție despre această problemă.

Vlad este mai mare, a împlinit de curând 8 ani, știe ce se întâmplă. Știe că există un război, discută la școală despre asta, așa că este normal să răspund la toate întrebările”, a detaliat aceasta, pentru ego.ro.

,,,Este absolut normal să îl ferești”

Actrița susține că este normal să îl ferească pe cel mare de știrile care îl pot afecta, dar este totuși important să știe adevărul și să pună accentul pe lucrurile bune care se întâmplă în ,,tot acest rău al lumii.” Mai exact, micuții trebuie să știe de existanța binelui în orice.

,,Este absolut normal să îl ferești de știrile care îl pot afecta emoțional. Dar, în același timp, să nu ascunzi adevărul care îi poate afecta încrederea în tine.

Este mai important să pui accentul pe lucrurile bune care se întâmplă în tot acest rău al lumii. Există un bine acolo și trebuie să vadă copilul că poate să ajute, să ofere jucării, că poate să primească pe cineva la el acasă.

I-am tot arătat că se fac astfel de gesturi. Și că în momente de acest gen este cazul să ajuți și să te gândești că tu ai avut o soartă bună. Și te-ai născut într-o familie care își permite multe lucruri”, a mai spus ea.