Dana Budeanu, luată în colimator de un medic din România. ”Cuvântul vaccin vine de la vacă”

Dana Budeanu, luată în colimator de un medic din România. ”Cuvântul vaccin vine de la vacă”
Reacția unui medic din România cu privire la afirmațiile Danei Budeanu. Ce a spus specialistul?

Un medic din România a reacționat la afirmațiile controversate ale Danei Budeanu despre situația actuală. Ce a spus specialistul despre declarațiile făcute recent de către celebrul designer?

Reacția unui medic român la adresa afirmațiilor controversate ale Danei Budeanu

Un medic român lansează un atac dur la adresa Danei Budeanu în urma declarației acesteia cum că românii nu au nevoie de imunizare anti-COVID-19. Cea din urmă a susținut că oamenii sunt vaccinați cu credință.

Specialistul a postat pe pagina sa de socializare un mesaj acid la adresa designer-ului în contextul declarațiilor acestuia cum că românii nu au nevoie de vaccinuri. Concret, Gabriel Diaconu a scris că însuși „cuvântul vaccin vine de la vacă. Vacă, în limba latină. Limba latină, acea limbă latină care ne-a moşit nouă limba română.”

Acesta a mai detaliat că e un tribut istoric faptul că primele vaccinuri erau făcute din bube de variolă de pe vaci. Vaccinologia a crescut treptat la nivelul care se regăsește azi.

Doctorul a recunoscut că aceasta este de departe cea mai importantă acțiune medicală, unică de salvarea a sute de milioane de vieți, bazată pe cunoașterea sistemului de apărare al corpului.

„Cea mai importantă acţiune medicală”

„Principiul a sedus o întreagă generaţie de doctori la epocă, printre care şi un tânăr Robert Koch, Louis Pasteur, dar şi un tânăr Ion Cantacuzino, care tocmai ce descopereau universul microscopic al naturii. Prin imaginaţia lor creatoare, dar şi a miilor de doctori ce le-au urmat, vaccinologia a crescut, treptat, la nivelul la care îl găsim astăzi.

Este, de departe, cea mai importantă acţiune medicală, unic responsabilă de salvarea a sute şi sute de milioane de vieţi. Şi se bazează pe cunoaşterea sistemului de apărare al corpului, imunitatea, respectiv felul în care acesta interacţionează cu patogenii, că sunt virusuri, bacterii sau altfel de molecule imunogene (alergeni, spre exemplu).”

„Ce spune cetăţeanca Dana Budeanu, în inepţia ei deja vestită?”

Medicul a numit total nepotrivite și ireale comentariile recente ale designer-ului care a spus că românii sunt vaccinați cu credință. De asemenea, el susține că vedeta a spus ceea ce știa că vrea să audă poporul.

„Ce spune cetăţeanca Dana Budeanu, în inepţia ei deja vestită? Spune că românii sunt vaccinaţi cu…credinţă. Păi, dacă românii sunt vaccinaţi cu credinţă înseamnă că e o boală să crezi? Dacă sunt românii inoculaţi cu epitopul credinţei, înseamnă că după aceea capătă imunitate la ea?

Finalmente, dacă serul credinţei poate fi injectat, păstrând şi celelalte linii de propagandă, pot fi efecte adverse grave, uneori de lungă durată, la vaccinul credinţei? Evident că poporul ştie ce-a vrut să zică starleta. Şi evident că starleta ştie ce vrea s-audă poporul.

Poporul vrea să audă că nu-i nevoie de tratamente, e nevoie de ”Doamne ajută”, trei rugăciuni mici şi-o mânuţă de urzici, că forţa credinţei bate furtuna de citokine, dar, Şi asta e discurs la ură, extremist şi şovin până în plăsele, Că dacă se întâmplă că mori de COVID, e o justă pedeapsă pentru faptul că n-ai crezut, c-ai fost păcătos, drept urmare – mergând pe această tangentă – Dumnezeu te-a pedepsit pe bună dreptate.”

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI