20 sept. 2021 | 21:45

Dana Budeanu, afirmații șocante despre pacienții din ATI. DSU a dezmințit imediat informațiile ei

News
Dana Budeanu, afirmații șocante despre pacienții din ATI. DSU a dezmințit imediat informațiile ei
Dana Budeanu, dezvaluiri socante despre pacientii din ATI. DSU a dezmintit imediat informatiile

Dana Budeanu este una dintre cele mai vocale prezențe din mass-media românească. Recent, controversata creatoare de modă a făcut dezvăluiri incredibile despre pacienții internați la secțiile de Terapie Intensivă din spitalele din țară. Ce informații au dezmințit cei de la DSU.

Ce a declarat Dana Budeanu despre pacienții internați la ATI

Dana Budeanu nu mai are nevoie de vreo prezentare. În contextul pandemic, creatoarea Verdictului este una dintre cele mai controversate și vocale prezențe din mass-media din România. Nu cu mult timp în urmă, designerul a făcut câteva declarații șocante referitoare la pacienții care sunt internați la secțiile ATI de la Spitalul Floreasca din București.

Reprezentanții DSU au dezmințit informațiile pe care Dana Budeanu le-ar fi răspândit prin intermediul rețelelor de socializare, conform cărora „La Floreasca, la ATI, atenţie populaţie, joi, la închiderea zilei, 11 internaţi, dintre care 7 dublu vaccinaţi”.

Oficialii Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă susțin că mesajul transmis de către Dana Budeanu este de regim fake news. Specialiștii DSU au venit cu o lămurire:

Cu privire la materialul video apărut astăzi, 20 septembrie 2021, în spaţiul public: Ca urmare a unor informaţii diseminate opiniei publice astăzi, 20 septembrie 2021, de către Dana Budeanu, într-un material video, regăsit pe o  reţea de socializare.

Pe contul oficial <Ştiri pe Surse>, conform cărora apare afirmaţia <La Floreasca, la ATI, atenţie populaţie, joi, la închiderea zilei, 11 internaţi, dintre care 7 dublu vaccinaţi>, pentru o corecta informare a opiniei publice precizăm că cele prezentate de persoana amintită anterior se înscriu în spectrul informaţiilor false, de tip fake news”, se arată în precizarea DSU.

Adevărul despre pacienții internați la secțiile ATI de la Floreasca

Asta nu este tot! Reprezentanții Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă au cerut datele oficiale ale Spitalului Clinic de Urgenţă Floreasca despre situaţia curentă a pacienţilor internaţi în secțiile de Terapie Intensivă destinate celor care au fost infectați cu virusul COVID-19, operaţionalizate în cadrul instituției medicale.

„DSU se delimitează ferm de aceste informaţii, care stârnesc controverse, confuzie şi destabilizează întregul proces de vaccinare, producând neîncredere şi panică, atât printre persoanele imunizate cu schema completă de vaccin anti COVID-19 cât şi printre persoanele nevaccinate sau care sunt în curs de imunizare completă prin vaccin.

Conform celor precizate de Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca , de la debutului valului 4 până în prezent, în secţia ATI-SCUB Floreasca au fost internaţi un total de 15 pacienţi dintre care 4 fiind vaccinaţi cu schemă completă.

Totodată, pacienţii vaccinaţi au vârste cuprinse între 72-84 ani şi prezintă comorbidităţi de tipul: boli cardiace, diabet zaharat tip II, hipertensiune arterială, boală renală în program de hemodializă şi imunosupresie.

Toţi pacienţii se află la mai mult de 6 luni de la finalizarea schemei de vaccinare. La acest moment, în cadrul secţiei au rămas  11 pacienţi, dintre care doar 3 cu schemă completă de vaccinare, în categoria şi comorbidităţile descrise anterior.”, precizează sursa citată.

Parteneri
TJ Miles i-a dat lovitura de grație lui Zanni! Ce a declarat fostul Faimos de la Survivor despre coechipierul său: ”Sclavii mereu vor mușca…”
Redactia.ro
Ce trebuie să pui în drob, să iasă suculent și să nu se usuce. Așa îți va ieși un preparat perfect
Click.ro
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram unde se află și nu a mai scăpat cu viață
Digi24
O femeie s-a dus la spital pentru investigații, dar a aflat că este deja moartă. Iar neplăcerile au continuat să apară
Digi24
Emily Ratajkowski, 'femeia cu cei mai frumoși sâni', apariție de senzație într-o rochie super decoltată / FOTO
Unica.ro
Exclusiv: Fosta iubită a lui Philipp Plein explodează. Ce acuzații îi aduce româncei Andreea Sasu
EVZ.ro
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
Spynews
SUA, în stare de șoc. A MURIT la Casa Albă. Medicii au privit neputincioși
Capital.ro
Masa de Paște fără grija kilogramelor în plus. Sfaturi pentru păstrarea greutății și evitarea problemelor digestive
Antena 3
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri. Cum arată acum și cu ce se ocupă
Avantaje
Tradiții de Paște. La masă, prima dată trebuie să se mănânce ou
Mediaflux
Ele sunt fetița de patru ani și bunica ei, care au murit în Călărași, după ce au mâncat pește. Familia se pregătește să le înmormânteze, în ajunul Paștelui / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O bucată de carne a început să se miște și a căzut singură de pe masă. Clientul unui restaurant a filmat totul
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro