Dana Budeanu, gest disperat în plină pandemie: „L-am sunat pe Orban și i-am zis că oamenii nu mai pot”. Ce a urmat

Dana Budeanu, gest disperat în plină pandemie: „L-am sunat pe Orban și i-am zis că oamenii nu mai pot”. Ce a urmat
Dana Budeanu, despre mesajul trimis lui Orban Captură foto: Youtube Sinteza Zilei

Dana Budeanu își amintește momentele de deznădejde pe care le-a trăit în descursul acestui an de pandemie greu și aparent, fără de sfârșit, apelând din disperare, inclusiv la autorități. În cursul serii de luni, creatoarea de modă a povestit ce l-a rugat pe fostul premier, Ludovic Orban, în scrisoarea pe care i-a adresat-o.

Gestul pe care Dana Budeanu l-a făcut și nu a spus nimănui

Invitată în cadrul emisiunii „Sinteza Zilei”, Dana Budeanu a parcurs câteva dintre momentele de încercare pentru români în perioada pandemiei. Această a criticat fără milă autoritățile, care nu au binevoit să comunice în permanență cu cetățeni, în scopul de a-i încuraja și a le da speranța zilei de mâine. Aceasta a dat exemplul altor țări, inclusiv Marea Britanie, care și-a ținut cetățenii la curent cu noutățile, oferindu-le semnale pozitive.

De aceeași părere a fost și moderatorul emisiunii, Mihai Gâdea, care a felicitat-o pe creatoarea de modă pentru mesajele publicate pe pagina sa de Facebook, având rolul de a trezi autoritățile.

„În perioada asta a fost un lucru pe care l-am apreciat foarte mult, de multe ori, în furia ta. În furia ta, de foarte multi ori, am văzut momentele alea în care spuneai. Domne, dar nu spune nimeni oamenilor ăstora un cuvânt bun?

Sigur că e îngrozitor să vezi că mor oameni, că alții suferă, dar tocmai de aceea, sau poate că de 1 milion de ori în plus, de 22 ori de milioane de ori în plus, spune-le oamenilor câte un cuvânt bun, încurajează-i, fii un lider pentru ei.

Mă uitam la Benjamin Netanyahu. Vorbește cu națiunea sa, inspirându-i, dându-le convingerea că vor învinge și că face bine pentru națiune. În această perioadă, nu am avut oameni care să vină și să vorbească de la inimă la inimă, să îi încurajeze pe oameni și să spună – o să trecem și peste asta, nu disperați, uite, facem și asta și asta”, a zis Mihai Gâdea, la Antena3.

Mesajul Danei Budeanu către Ludovic Orban

Cunoscuta și îndrăgita creatoare de modă a recunoscut că în momentele ei de slăbiciune i-a scris un mesaj lung fostului premier al României, rugându-l să iasă în fiecare seară pentru a transmite mesaje de încurajare românilor. Aceasta i-a solicitat lui Ludovc Orban să iasă în fiecare seară și să-i anunțe pe cetățăni micile îmbunătățiri sau vești bune care există.

„Eu i-am scris domnului Orban când era prim-ministru. Eu nu sunt nimeni important, sunt un cetăţean şi i-am spus următorul lucru. Nu se mai poate, oamenii nu mai pot. Sunt speriaţi, sunt terorizaţi, nu au nicio speranţă. De ce nu faceţi dumneavoastră -redau din memorie-era un mesaj foarte lung pe care l-am scris şi i-am spus: Ieşiţi dumneavoastră.

Ieşiţi în fiecare zi, pentru că erau ieşirile alea zilnice, raportul ăla, toate site-urile aveau sus morţii, mare scris pe galben. I-am zis, ieşiţi în fiecare seară şi spuneţi-le oamenilor, într-un minut, în fiecare seară, că dacă aveţi timp să ieşiţi să ne terorizaţi toţi, nu ieşea el mereu tot timpul, dar ieşeau restul. Penibililor!

Şi am spus, ieşiţi în fiecare seară, l-am rugat, şi spuneţi-le oamenilor o propoziţie bună, ceva care să lea dea speranţă, nu ştiu. Astăzi am cumpărat două paturi, mâine au scăzut cazurile pe strada Speranţei, bă, ceva frumos. Bă, ieşiţi şi mulţumiţi-le oamenilor, în fiecare zi. Daţi-le ceva bun. Spuneţi-le că luptăm şi că o să învingem”, a dezvăluit Dana Budeanu, luni seara, în exclusivitate, potrivit sursei citate.

Urmărește momentul video:

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI