Dana Budeanu a răbufnit după declarațiile lui Andrei Marga. „Sclavia este o formă atât de hidoasă a naturii umane!”

Dana Budeanu a răbufnit după declarațiile lui Andrei Marga. „Sclavia este o formă atât de hidoasă a naturii umane!”
Dana Budeanu, reactie dupa declaratiile facute de Andrei Marga

Declarațiile controversate ale fostului ministru de Externe și al Educației, Andrei Marga, fost rector al Universităţii ”Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca, potrivit cărora „Ucraina este în frontiere nefirești” și că trebuie să cedeze teritorii Rusiei, Ungariei, Poloniei și României, au stârnit reacții la cel mai înalt nivel. Ucraina a catalogat declarațiile fostului ministru drept „inacceptabile”, iar presa de acolo l-a numit „fost comunist şi informator al serviciilor speciale româneşti”.

Spusele sale au fost criticate și de foștii miniștri de Externe Teodor Baconschi și Adrian Cioroianu. Dana Budeanu, celebrul designer, „intervine” în acest scandal și este de părere că profesorul Marga este crucificat în aceste zile pentru că a enunțat în spațiul public „un adevăr istoric banal, accesibil oricărui imberb care deschide un manual de istorie”.

Dana Budeanu a răbufnit după declarațiile lui Andrei Marga

Dana Budeanu a luat atitudine după ce declarațiile lui Andrei Marga, făcute în timpul unei conferinţe de presă, la Alba Iulia. După ce a afirmat că Ucraina se află în ”frontiere nefireşti” şi că trebuie să cedeze teritorii Rusiei, Ungariei, Poloniei şi României, vorbele sale au produs ecouri de proporții în spațiul public, inclusiv MAE având o reacție.

Subiectul a fost comentat, pe larg, și de Dana Budeanu, susținând că „românii sunt Andrei Marga”, pentru că a avut „curajul sa enunțe un adevar istoric banal, accesibil oricărui imberb care deschide un manual de istorie”.

„Subiectul zilei este tipul de subiect caracteristic mizeriei morale în care traim. Epoca post-adevărului instalata prin progresismul aberant face ca retorica agresivă sa poate înlocui oricând realitatea.

Singura opțiune „la alegere” este cea declarata valida de sefi, restul raționamentelor fiind atacate abject de catre trapadușii zilei. Astăzi, inamicul public este Andrei Marga, un nume respectat al culturii contemporane. De ce este crucificat? Pentru că a avut curajul sa enunțe un adevar istoric banal, accesibil oricărui imberb care deschide un manual de istorie”, a declarat Dana Budeanu.

„Andrei Marga nu a greșit cu nimic”

Dana Budeanu a mai continuat expunerea susținând că „aceasta este crima comisă de Andrei Marga”, catalogând, totodată, reacția lui
Teodor Baconschi, ca fiind „un atac abject la Marga cu speranța ca ministrul de externe îi va mai trimite vreo sinecură în viitorul apropiat”.

„Aceasta este crima comisă de Andrei Marga. Urmariți cu atenție atacurile furibunde si observați ce înseamnă progresismul occidental. Ceea ce trăim astăzi este exact democrația totalitară de care ne vorbea Talmon, în care libertatea de exprimare este supusa poliției politice a gândirii. Există departamente populate de inculți agresivi, în care poliția politică face legea.

Așa cum Vieru ne demonstra, totalitarismul de rit nou este acela în care toata lumea este „libera” să gândească ca toți ceilalți. În cazul de față, lucrurile sunt și mai penibile pentru că asupra afirmațiilor lui Marga este și ridicol sa dezbati. Pe ce ar trebui sa ne contrazicem? Pe istoria României, pe sufletele eroilor care au murit ân razboi sau pe inimile văduvelor care s-au consolat că soții lor au murit pentru idealul național.

Vedeți voi, dragi romani, de ce sclavia este o formă atât de hidoasă a naturii umane. Lațul se strânge zi de zi până când ajungi să nu mai însemni nimic. În fața ta și a celorlalți.

Baconski, cu acest destin marcat de momente de sclavie autoimpuse, a început un atac abject la Marga cu speranța ca ministrul de externe îi va mai trimite vreo sinecură în viitorul apropiat. Drama sclavului sinecurist este întruchipată perfect și este o lecție pentru noi toți, de ce trădărea intelectualilor este o constantă a istoriei noastre”, a mai spus Dana Budeanu.

În continuare, Dana Budeanu susține că Andrei Marga „nu a greșit cu nimic, nici măcar cu o virgulă”.

„Andrei Marga nu a greșit cu nimic, nici măcar cu o virgulă. Andrei Marga nu a zis sa plecăm la luptă în numele Bucovinei. Andrei Marga nu a zis să facem vreo cerere înaltă pentru reparație istorică. Andrei Marga nu a atins nici măcar subiectul minorității de romani, chinuită sub democratica Ucraină.

Pe scurt, care este crima facută de Andrei Marga? Ce legatură are istoria României și moartea eroilor noștri cu retorica rusă a lui Putin despre atacarea Ucrainei. Faptul ca voi, niște hidoși morali, faceți aceste asocieri perverse, nu înseamnă că, noi, restul romanilor, suntem tâmpiți.

În același registru m-a dezamăgit și poziția rusinoasă a Ministerul de Externe. Ne-a întrebat ăn prealabil cineva prin referendum dacă suntem de acord sa ne rescriem istoria de dragul Ucrainei pentru câteva luni de propaganda? Atunci de ce ne facem preș în fața Ucrainei pe un subiect ridicol, în condițiile în care Andrei Marga nu a făcut decat să admită un adevar istoric banal. Nu a zis nimeni ca Bucovina va mai reveni vreodată României, nu a îndemnat nimeni să plecam pe front in numele recuperării de teritorii”, a declarat Dana Budeanu.

În încheiere, celebrul designer a afirmat că „se apropie vremea când va veți cere scuze în fața dl Marga văzând șocați că ZeleVogue era corupt și dictator. Se apropie clipa când marile puteri se vor așeza, iar la masa și sclavii vor cădea între scaune”.

„Înțeleg reperele politicii externe și faptul că în anumite momente trebuie să fim în rând cu toata lumea. Admit că în multe perioade de timp trebuie să fim niște sclavi disciplinați pentru ca acesta este destinul statelor mici. Dar nu pot sa concep ca România trebuie să stea în genunchi în fața Ucrainei pentru curajul unui intelectual de a rosti un adevăr istoric.

Se apropie vremea când va veți cere scuze în fața dl Marga văzând șocați că ZeleVogue era corupt și dictator. Se apropie clipa când marile puteri se vor așeza, iar la masa și sclavii vor cădea între scaune”, este reacția Danei Budeanu, în scandalul momentului ce îl are în prim-plan pe Andrei Marga.