Dan Șucu nu se mulțumește doar cu Rapid. Ce club vrea să ajute patronul giuleștenilor

Dan Șucu nu se mulțumește doar cu Rapid. Ce club vrea să ajute patronul giuleștenilor
Dan Șucu a devenit, luna trecută, copatron al Rapidului, cumpărând 50% din acțiunile clubului giuleștean

Dan Șucu nu se mulțumește doar cu Rapid. Noul copatron al echipei giuleștene, alături de Victor Angelescu, este pus pe fapte mari. După ce și-a anunțat dorința ca gruparea antrenată de Adi Mutu să ia titlul în maxim doi ani, omul de afaceri a făcut o altă mutare hotărâtă. Dan Șucu vrea să resusciteze o echipă de tradiție din România, care tocmai a aflat că va rămâne în Liga 2, deși retrogradase din punct de vedere sportiv în a treia ligă.

Dan Șucu nu se mulțumește doar cu Rapid

Dan Șucu nu se mulțumește doar cu Rapid. Fondatorul Mobexpert a cumpărat 50% din acțiunile clubului giuleștean, devenind copatron al acestuia, alături de Victor Angelescu. Omul de afaceri și-a anunțat intențiile încă de la conferința de presă de prezentare.

„Vreau titlul în doi ani maxim. Ei (n.r. – Angelescu și Niculae) sunt mai tineri, eu am 60 de ani, nu vreau să aștept mult. Vrem să fim campioni, altceva nu ne interesează. Vrem să facem fanii mândrii, dar să și câștigăm cum trebuie.

Anul acesta vom avea buget de 7 milioane de euro ca buget. Am înțeles că e unul bun. Nico (n.r. – Daniel Niculae, președintele clubului) trebuie să aibă un traseu clar, să știe pe ce se bazează. Anul ăsta are 7, anul viitor 10 milioane, apoi 14 milioane. Până la 24 nu mai e mult”, a spus Dan Șucu, la conferința de presă.

Ce club vrea să ajute patronul giuleștenilor

Dan Șucu a decis să se implice și în resuscitarea unui club de tradiție din România, ASU Poli Timișoara. Potrivit Playsport, el vrea să transforme gruparea bănățeană într-un „satelit” al Rapidului. Astfel, Șucu vrea să achite el salariul antrenorului Bogdan Andone, care a revenit pe banca timișorenilor pe care i-a mai pregătit în sezonul 2017/18 al Ligii 2.

Andone nu a fost prima variantă a celor de la ASU Poli, care l-au ofertat, în această vară, și pe Ioan Ovidiu Sabău, dar acesta a refuzat. În plus, clubul din Giulești va trimite o parte dintre tinerii săi jucători la Poli Timișoara și le va acoperi salariile de bază, în timp ce primele de joc și de obiectiv vor fi suportate de bănățeni.

Sportiv, Poli Timișoara a căzut în Liga 3 la capătul sezonului de curând încheiat, după ce a pierdut barajul de menținere în Liga 2, scor 1-3 la general cu FC Brașov. Luni,

Luni, Comisia Națională de Soluționare a Litigiilor (CNSL) a decis ca Academica Clinceni, fosta echipă din Liga 1, să retrogradeze direct în Liga 3, scrie playsport.ro. Motivul: neplata de 90 de zile, unor datorii către Cristian Gavra, fost fotbalist la Clinceni. Locul formației ilfovene va fi ocupat în Liga 2 tocmai de Poli Timișoara, ce primește o șansă nesperată, dar ideală în contextul ajutorului oferit de clubul Rapid.

Sursa foto: Facebook/FC Rapid 1923