Dan Șucu are planuri mari la Rapid. Bugetul de milioane de euro pe care-l vor avea giuleștenii

Dan Șucu are planuri mari la Rapid. Bugetul de milioane de euro pe care-l vor avea giuleștenii
Omul de afaceri Dan Șucu a cumpărat 50% din acțiunile Rapidului și a anunțat care va fi bugetul clubului pe viitor

Dan Șucu are planuri mari la Rapid. Noul acționar al giuleștenilor a fost prezentat oficial, miercuri, în cadrul unei conferințe de presă. Fondatorul companiei Mobexpert a preluat 50% din acțiunile grupării vișinii de la Victor Angelescu care a rămas cu un procent egal de acțiuni. Dan Șucu a prezentat principalele obiective ale clubului, dezvăluind și bugetul pe care Rapid îl va avea la dispoziție în anii următori.

Dan Șucu are planuri mari la Rapid

Dan Șucu are planuri mari la Rapid. Fondatorul Mobexpert și jurat la emisiunea „Imperiul leilor” a devenit copatron al giuleștenilor. El a cumpărat 50% din acțiunile clubului de la Victor Angelescu, acesta rămânând cu un procent egal de acțiuni. Omul de afaceri are o avere estimată de Forbes la 125 de milioane de euro.

Dan Șucu a vorbit în cadrul unei conferințe de presă susținută miercuri, principalele obiective ale clubului. Omul de afaceri în vârstă de 58 de ani a recunoscut că nu e rapidist de mic, dar a precizat că ambii săi fii joacă la Rapid, la echipele de juniori.

„Copii mei amândoi joacă la Rapid, m-au umplut cu entuziasm, acum am și pe cei tineri de lângă mine (n.r. – Victor Angelescu și Daniel Nicolae, președintele clubului), care îmi dau și mai mult entuziasm. Nu am pedigree de rapidist, dar cred că pot face pentru club la fel de mult ca unul care îl are”, a recunoscut omul de afaceri, în conferința de presă difuzată pe contul oficial de Facebook al Rapidului.

Bugetul de milioane de euro pe care-l vor avea giuleștenii

Dan Șucu a fost însoțit la conferința de presă de Victor Angelescu (38 de ani) și de Daniel Niculae (39 de ani). Vîrsta celor doi l-a făcut pe Șucu să declare că vrea ca Rapid să obțină titlul în maxim 2 ani, pentru că el are o vârstă și nu poate să mai aștepte mult.

„Vreau titlul în doi ani maxim. Ei (n.r. – Angelescu și Niculae) sunt mai tineri, eu am 60 de ani, nu vreau să aștept mult. Vrem să fim campioni, altceva nu ne interesează. Vrem să facem fanii mândrii, dar să și câștigăm cum trebuie, a explicat Șucu.

Șucu i-a dat o veste uriașă și antrenorului Adrian Mutu. Milionarul a declarat că bufetul Rapidului va fi de 7 milioane de euro, dar va crește în fiecare sezon, urmând a ajunge chiar și la 24 de milioane de euro.

„Anul acesta vom avea buget de 7 milioane de euro ca buget. Am înțeles că e unul bun. Nico (n.r. Daniel Niculae)  trebuie să aibă un traseu clar, să știe pe ce se bazează. Anul ăsta are 7, anul viitor 10 milioane, apoi 14 milioane. Până la 24 nu mai e mult”, a promis Șucu

Dan Șucu a vorbit și despre investiția în noua bază de antrenament a rapidiștilor. Aceasta se va ridica pe locul fostei baze Constructorul, iar costurile ajung spre 6 milioane de euro.

„Noua casă a Rapidului are 3,6 hectare. Este fosta bază Constructorul. Nu avem un nume pentru ea, vom decide un sponsor. Va avea toate condițiile posibile, se vor antrena și juniorii alături de echipa mare, o onoare pentru ea. O să aibă și un mic parc, pentru jucători și familiile dânșilor. Eu nu cred că găsim o asemenea bază în București. Va fi operată de Rapid, nu este o investiție de business, este o investiție din postura de tată. Ca pentru copii mei. Terenul a costat 3 milioane și undeva la 5-6 milioane investiția”, a mai declarat Dan Șucu, la conferința de prezentare în calitatea de copatron al clubului.