15 apr. 2021 | 08:17

Dan Barna, un nou atac nemilos la adresa lui Florin Cîțu: „S-a pregătit din timp pentru o lovitură pe care şi-a dorit-o spectaculoasă”

Politică
Dan Barna, un nou atac nemilos la adresa lui Florin Cîțu:
Dan Barna, atac dur la adresa lui Cîțu

Vicepremierul Dan Barna îl acuză pe Florin Cîțu de trădare, susținând că acestia și-a pregătit o lovitură spectaculoasă prin demiterea șoc a lui Vlad Voiculescu. În mesajul său, transmis cu puțin timp înainte de miezul nopții, Barna subliniază faptul că premierul a refuzat discutarea și găsirea unor soluții mature și eficiente, în favoarea unei „victorii mărunte de orgoliu”.

„Stia că avea în USR parteneri loiali”

Copreședintele USR PLUS l-a atacat pe Florin Cîțu după gestul imatur la care a apelat în cursul zilei de miercuri, atunci când a anunțat demiterea lui Vlad Voiculescu din funcția de ministru al Sănătății. Dan Barna susține că premierul a planificat această lovitură pentru a marca un dezechilibru în coaliție și totodată, pentru a-și arăta puterea, dar și lipsa de încredere în USR PLUS.

Acesta îl mai acuză pe Florin Cîțu pentru generarea unei crize politice, încălcând orice tip de parteneriat dintre partide.

“Florin Cîțu știa bine că avea în USR PLUS parteneri loiali. A verificat asta de zeci de ori în ultimele luni. Știa că suntem corecți, știa că eu personal, dar și colegii mei, am căutat întotdeauna calea unui acord rezonabil.

Știa Florin Cîțu la fel de bine că eram la câteva birouri sau un telefon distanță și eram dispus să discut zile întregi dacă era nevoie pentru a păstra unitatea coaliției, pentru a rămâne concentrați pe reforme, pentru a continua un efort pe care l-am început împreună.

În loc de asta, Florin Cîțu a decis să anunțe public demiterea unui ministru al USR PLUS în timp ce stăteam de vorbă despre variantele mature de soluționare a diferendului. S-a pregătit din timp pentru o lovitură pe care și-a dorit-o spectaculoasă dar care s-a dovedit incredibil de imatură și dăunătoare stabilității coaliției.

Florin Cîțu a generat în mod gratuit o criză politică majoră, perfect evitabilă pentru o victorie măruntă de orgoliu. Prima condiție a unui parteneriat e respectul. Pentru a primi respect trebuie să oferi respect. Astăzi asta nu s-a întâmplat”, a transmis Dan Barna, pe pagina sa de Facebook.

Dan Barna nu îl mai susține politic pe Florin Cîțu

Imediat după anunțarea demiterii lui Vlad Voiculescu, vicepremierul a anunțat că încrederea în Florin Cîțu îi este știrbită, astfel că, alianța USR-PLUS nu îl va mai sprijini pentru păstrarea funcției de premier.

„Este o decizie unilaterală, imatură politic, care ridică semne de întrebare asupra premierului Florin Cîțu de a conduce un Guvern. Am vrut să luăm decizii împreună, asta s-a întâmplat până astăzi. Premierul m-a chemat la o discuție unde m-a informat de decizia deja luată.

Luni în ședința coaliției agreaserăm că ieșim din acest joc de balet politic. Este o decizie care aruncă Coaliția într-o criză majoră. Din acest moment premierul Florin Cîțu nu mai are susținerea Alianței USR-PLUS”, a spus Barna

Parteneri
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Redactia.ro
Amestecul minune, folosit de mii de ani, cu care trebuie să-ți uzi roșiile de 3 ori în timpul verii. Recolta va fi dublă, iar legumele mari și sănătoase
Click.ro
O femeie din Iași a păcălit moartea, după ce a vrut să traverseze în grabă prin fața unui TIR
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice
Digi24
Meghan Markle a făcut senzație în Nigeria cu rochia ei! Cum a apărut îmbrăcată soția Prințului Harry / FOTO
Unica.ro
Loc unic în România. Singurul lac unde crește nufărul termal
EVZ.ro
Carmen Harra, mesaj după ce starea lui Florin Piersic s-a înrăutățit! Ce a transmis clarvăzătoarea: „Nu este timpul...” / FOTO
Spynews
UNGARIA, de nerecunoscut. Răsturnare absolută de situație în țara de LÂNGĂ ROMÂNIA
Capital.ro
Daniel Baciu, mesaj pentru toți pensionarii români: "Trecem la tipărirea deciziilor!"
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. A bătut din nou palma cu postul TV din Pache Protopopescu și a dat lovitura. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
S-a aflat cu CÂND CRESC PENSIILE! Daniel Baciu a ANUNȚAT
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Cât de bine arată Loredana Groza la vârsta de 53 de ani. Cum s-a afișat artista / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Mesaje de Izvorul Tămăduirii 2024. Ce să le transmiți celor dragi în această zi sfântă, Vinerea Luminată
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro