08 mai 2019 | 12:18

Marii absenți de la summitul de la Sibiu, în afară de Dăncilă! Cum sabotează premierul evenimentul

Știri generale
Marii absenți de la summitul de la Sibiu, în afară de Dăncilă! Cum sabotează premierul evenimentul

Premierul Viorica Dăncilă încearcă să pună bețe-n roate summitului de la Sibiu. Dacă ea n-a fost invitată la eveniment (nici n-ar fi trebuit), nu-i lasă să meargă nici pe miniștrii Meleșcanu și Ciamba.

Cei doi ar trebui să fie prezenți la summitul de la Sibiu pentru că, spre deosebire de Viorica Dăncilă, ei reprezintă două ministere direct implicate în chestiunile care se vor discuta în cadrul evenimentului.

Mai exact, Teodor Meleșcanu este reprezentantul Ministerului de Externe, iar George Ciamba este ministrul Afacerilor Europene. Inițial, amândoi își anunțaseră prezența la summit, dar apoi, a intervenit Dăncilă, care le-a făcut alt program, și lor și altor miniștri.

De ce nu trebuie să participe Dăncilă la summitul de la Sibiu

La acest summit, trebuie să participe șefii de stat și de guvern, dar, când apare această sintagmă, nu înseamnă că trebuie să participe și șeful statului și premierul. Este necesară doar prezența unui singur reprezentant, iar în cazul României, atribuția îi revine lui Klaus Iohannis, pentru că e președintele țării, deci are cea mai înaltă funcție politică.

Nu suntem Marea Britanie, să ne trimitem premierul la toate evenimentele externe.

Nu este nici o rea-voinţă, nici o rea-credinţă, pur şi simplu aici este locul preşedintelui, în Consiliul European, şi noi ne întâlnim aici ca să lucrăm şi să lucrăm la un lucru foarte important, la agenda strategică pentru următorul mandat al instituţiilor europene, ne întâlnim pentru a da optimism, speranţă, cetăţenilor europeni, acum, în pragul alegerilor europene. Nu sunt prevăzute evenimente strict protocolare, la care lumea ar sta şi ar pierde vremea, noi avem foarte, foarte mult de lucru, de discutat în Consiliul European. Niciodată nu ne ajunge timpul şi atunci când ne adunăm discutăm la concret, discutăm lucrurile care sunt pe agendă, a declarat Klaus Iohannis.

De ce s-a simțit ofensată Viorica Dăncilă

Premierul României s-a arătat nemulțumită că de la acest summit au fost uitați „tocmai cei care au muncit pentru România”.

Am văzut programul, am văzut că domnul preşedinte face o inspecţie în piaţă, e foarte bine că vrea să vadă ceea ce, de fapt, a investit Guvernul, pentru că marea parte a fondurilor pentru acest Summit şi organizarea a aparţinut Guvernului, a afirmat Dăncilă.

Pur și simplu, Dăncilă nu vrea să înțeleagă că premierul României, prin Constituția pe care au făurit-o cândva tot reprezentanți (mai vechi) ai partidului din care face parte, președintele este cel care reprezintă țara la nivel înalt, pentru afaceri externe. Și, da, de această dată, cei doi miniștri care se află în subordinea premierului, au atribuții mai importante decât ea, Dăncilă, pentru că acestea sunt mecanismele democratice.

Parteneri
Raluca Moianu a devenit soacră mică. Fiica ei s-a căsătorit. Cine este soțul celebru al tinerei de 19 ani
Redactia.ro
Mihai Trăistariu nu și-a mai văzut de 5 ani nepoata, geniu în matematică, dispărută în America: „Soră-mea a făcut ședințe la psihiatru”
Click.ro
Boala SECRETĂ de care suferă Anca Țurcașiu. Află cum i-a schimbat viața diagnosticul primit!
Vocea.biz
Cum arată o casă în care s-a investit 1 milion de euro! Roxana Nemeș și afaceristul Călin Hagima se laudă cu rezultatul! FOTO
Unica.ro
Provocarea Netflix: O comedie horror, cu personaje savuroase
EVZ.ro
A venit iarna în România! Imagini cu stratul de zăpadă care s-a depus deja în mai multe zone / GALERIE FOTO
Spynews
Schimbare imensă la RAR. Anunț pentru românii cărora le expiră inspecţia tehnică periodică la mașină
Capital.ro
Ce frumos! Fata celebrei prezentatoare TV s-a căsătorit la 19 ani și e deja însărcinată! Primele imagini de la cununia civilă
Avantaje
Se dă o PENSIE MAI MARE pentru acești vârstnici
Mediaflux
Valentina Pelinel și Cristi Borcea au împlinit 6 ani de la nuntă. S-au căsătorit în Budapesta, intr-un cadru de vis
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Cine a câștigat prima imunitate din Malaezia. Trei echipe s-au calificat la jocul de amuletă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro